Recept: Asian Bao Buns med svamp och Asian Bao Buns med kyckling
1 Feb 2023
Santa Maria menar att asiatisk mat är en av de starkaste mattrenderna i världen just nu och i Sverige uppger 50% att de tycker att asiatisk mat är "intressant och i ropet*. Svenskar googlar ”Steamed Bao Buns” mer än någonsin och buns har blivit ett populärt alternativ på trendiga restauranger i Sverige.
Hemma i det egna köket har det dock hittills uppfattats lite svårt att laga buns, därför gör de nu konceptet Asian Buns lika tillgängligt som tacos.
Med de nya produkterna ska det gå väldigt snabbt att få till en måltid, toppingen kan varieras i oändlighet. Bröden ångas i mikrovågsugn och cookingsåsen smaksätter kyckling eller svamp snabbt.
Asian Bao Buns med svamp
Bröden ångas i mikrovågsugn och cookingsås smaksätter svampen på ett kick. Gästerna kan fylla sina buns som de vill. Lite som tacos, fast asiatiskt.
Ingredienser
Antal portioner: 4
700 g champinjoner
1 påse Santa Maria Cooking Sauce Dark Soy & Garlic
smör eller olja till stekning
2 paket Santa Maria Asian Steamed Buns
2 st hjärtbladssalladshuvuden
0,5 st gurka
200 g böngroddar
1 kruka koriander
1 st röd chili
100 g jordnötter, krossade
1 flaska Santa Maria Topping Sauce Sweet Mango & Chili
Gör så här:
Förbered grönsaker och toppings. Sätt fram i separata skålar så att alla runt bordet kan fylla sina bröd med sina egna favoriter.
Tips är att skiva grönsakerna väldigt tunt! Stek svampen i smör eller olja på hög värme i ca 5 minuter, sänk sedan värmen och tillsätt en påse Cooking Sauce Dark Soy & Garlic. Rör om och stek i ytterligare ca en minut. Ta bröden ur förpackningen och lägg dem på en tallrik, fyra i taget, täck med "mikrolock" och kör på full effekt i 40-60 sekunder. Täck bröden med en kökshandduk för att hålla dem varma fram till servering. Fyll brödet med tillbehören, avsluta med krossade jordnötter och toppingsåsen - sedan är det bara att servera.
Härliga Asian Bao Buns med kyckling som lagas snabbt och lätt. Bröden ångas i mikrovågsugn och cookingsås smaksätter kycklingen på ett kick.
Ingredienser
Antal portioner: 4
500 g kycklingfilé
1 påse Santa Maria Cooking Sauce Dark Soy & Garlic
1 msk matolja
2 förpackningar Asian Steamed Buns
2 st hjärtbladssalladshuvuden
1 bunt rädisor
0,5 st gurka
200 g fryst mango
1 kruka koriander
100 g jordnötter, krossade
1 flaska Santa Maria Topping Sauce Sweet Mango & Chili
Gör så här:
Förbered grönsaker och toppings. Sätt fram i separata skålar så att alla runt bordet kan fylla sina bröd med sina egna favoriter. Tips är att skiva grönsakerna väldigt tunt! Strimla kycklingfiléerna och stek i olja på hög värme ca 2 minuter, eller tills genomstekt, sänk sedan värmen och tillsätt en påse cookingsås. Rör om väl och stek i ytterligare ca en minut. Ta bröden ur förpackningen och lägg dem på en tallrik, fyra i taget, täck med "mikrolock" och kör på full effekt i 40-60 sekunder. Täck bröden med en kökshandduk för att hålla dem varma fram till servering. Fyll brödet med tillbehören, avsluta med krossade jordnötter och toppingsåsen - sedan är det bara att servera.
1 Feb 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen