Ny växtbaserad meny lanseras hos Burger King
13 Mar 2023
- En av de främsta orsakerna till att burgarfantaster väljer bort växtbaserade alternativ är på grund av smaken. De tror inte att de växtbaserade alternativen smakar lika gott som våra köttbaserade burgare. Men i kombination med smaken av flamegrillat smakar de så gott att konsumenterna inte kommer att reflektera över att de är växtbaserade, säger Mads Billkvam, svensk landschef på Burger King.
Det kommer exempelvis finnas köttfria varianter på klassikerna på menyn, som exempelvis Plant-based Cheeseburger och Plant-based Royale. Samtidigt utvecklas menyn också med nya varianter av växtbaserade burgare* som exempelvis en Plant-based BBQ Whopper och den aktuella kampanjburgaren Chili Mayo Lover nu med växtbaserad burgare.
Alla de nya produkterna på den rikstäckande menyn kommer inte att vara helt växtbaserade, då några produkter exempelvis innehåller ost. Det är viktigt att notera för de som följer en strikt vegansk diet.
Som ett led i att få svenskarna att upptäcka de nya växtbaserade burgarna kommer Burger King vid Medborgarplatsen att ha endast växtbaserade produkter i restaurangen. Både burgare, nuggets och Chili cheesy bites är växtbaserade. Gästerna kan där under en månad prova ett nytt utbud av produkter under en begränsad period. Kanske kommer några av dessa produkter finnas på alla Burger King-restauranger i framtiden. Kaffe eller Cappucino serveras till exempel med havremjölk.
13 Mar 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen