Max slår omsättningsrekord
10 Feb 2024
Den så kallade burgardöden är inget som under 2023 har drabbat den svenska burgarkedjan Max. Det visas i bokslutet som står klart om några månader. Redan nu berättar VD och ägare Richard Bergfors att bolaget för första gången passerat 5 miljarder i omsättning. En ökning av omsättningen med 12 procent jämfört med föregående år.
–5 miljarder i omsättning är en viktig milstolpe i vår företagsutveckling. Max har sedan 2016 mer än fördubblat omsättningen. Vi är mer fokuserade på att växa med fler restauranger och ta marknadsandelar genom att erbjuda våra gäster Sveriges godaste burgare till ett riktigt bra pris, säger VD och ägare Richard Bergfors.
När andra kedjor stängt restauranger och konkurrensen om gästerna är hård har Max Burgers öppnat 7 restauranger senaste året. Idag finns 193 restauranger totalt med 150 stycken i Sverige, 7 i Norge, 5 i Danmark, 24 i Polen och 7 i Egypten. Expansionen fortsätter med nya etableringar i samtliga europeiska länder i år.
–När det gäller Max, ser vi ljust på framtiden och magkänslan är att vi har det värsta bakom oss. Vi tror att 2024 blir ännu bättre, och det går åt rätt håll, även om en hel del motvind kommer att bestå. Vi planerar för flera spännande nyhetslanseringar, teknikutveckling och kommer att öppna ännu fler restauranger i år, fortsätter Richard.
10 Feb 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen