Här är de åtta finalisterna i Årets Kock 2021
16 Jun 2021
-Vi har fått ta del av och smaka på hela 32 rätter idag där många håller en mycket hög nivå. Det har inte varit enkelt att utse de 8 kockar som nu går vidare till final men det känns som vi har fått fram ett fantastiskt starkt finalfält, säger Tommy Myllymäki, Juryordförande.
Dagens tävlingsuppgifter har varit att under 2,5 timmar laga upp en kall och en varm rätt med gös och röding som huvudråvaror. Utöver gös och röding ska rätterna innhehålla vit och grön sparris men inte i samma rätt. Under hela dagen bedöms de tävlande på hur de arbetar i köket med metod, handlag och logistik.
Här är finalisterna till Årets Kock 2021
Christian Siberg - Omaka, Stockholm, 357,5 poäng
Anders Isaksson - Compass Group, Stockholm, 310 poäng
Louise Johansson - Luckan & Lådan, Göteborg, 297,5 poäng
Luqaz Ottosson - Restaurang ROT, Gotland, 290 poäng
Henric Herbertsson - SK Mat & Människor, Göteborg, 282,5 poäng
Gustav Leonhardt - Agrikultur, Stockholm, 280 poäng
Martin Karlsson - Grenna Hotell, Gränna, 257,5 poäng
William Brittsjö - Ricordi, Stockholm, 205 poäng
Idag presenterades även den första finaluppgiften: att laga en varm huvudrätt på gul lök som huvudråvara.
- Gul lök är en spännande och intressant råvara som kan varieras på många sätt. I den här uppgiften kommer den gula löken att få spela huvudrollen, säger Tom Sjöstedt, Tävlingsledare.
Tävlingen Årets Kock 2021 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Juryordförande för Årets Kock 2021 är Tommy Myllymäki. Finalen i Årets Kock sker den 16 september.
Av: Annika Rådlund Källa: Årets kock
Foto: Foto Samuel Unéus
16 Jun 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen