Första kvaldagen i Årets Kock 2021 är avgjord
15 Jun 2021
Av de tävlande går följande 16 kockar (utan inbördes ordning) vidare till kvaldag 2.
Anders Isaksson - Compass Group Stockholm
Christian Siberg - Omaka Stockholm
David Forsman - Törnkvist Hällsnäs Hotell & Restaurang Mölnlycke
Gustav Leonhardt - Agrikultur Stockholm
Henric Herbertsson - SK mat & människor Göteborg
Joakim Kjaerkner - Brasserie du Sud i Ystad
Jonas Lagerström - Restaurang Etoile Stockholm
Louise Johansson - Luckan & Lådan Göteborg
Luqaz Ottosson - Restaurang ROT Gotland
Magnus Åkerström - Teaterbaren Stockholm
Martin Anneflod - Spiseriet Varberg
Martin Karlsson - Grenna Hotell i Gränna
Mikael Feuk - Gastro Gaspari Flyinge
Oskar Persson - 2:a våningen by CB i Stockholm
Sebastian Lönnberg - Restaurang Nook Stockholm
William Brittsjö - Ricordi Stockholm
Kvaldag 2 hålls under morgondagen på Stockholms Hotell & Restaurangskola där 16 tävlande ska bli 8 finalister. Finalisterna presenteras imorgon klockan 17:45 och presentationen går att följa på Årets Kocks Facebook och på Instagram.
Finalen i Årets Kock sker den 16 september.
Om tävlingen:
I juryn till kvaltävlingen i Årets Kock 2021 sitter några av Sveriges främsta kockar och andra gastronomiskt kunniga personer.
Tävlingen Årets Kock 2021 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och finaltävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2021 är Tommy Myllymäki.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets kock
15 Jun 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen