Scan lanserar svenska lufttorkade charkuterier
14 Apr 2020
Smakmässigt motsvarar de spanska och italienska charkuterier men de kommer med alla fördelar som svenskt kött innebär. Det vill säga kortare transporter, bättre djurskydd och lägre antibiotikaanvändning. Scans lufttorkade charkuterier består av 100 % svenskt kött och hela kedjan ligger inom Sveriges gränser.
Scan menar att efterfrågan på svenskt kött har ökat markant och enligt Jordbruksverkets siffror sjönk försäljningen av importerat fläskkött under 2018 med 6,6 %, samtidigt som försäljningen av svenskt fläskkött ökade med hela 3,5 %. Den vändande trenden bekräftas i en undersökning framtagen av SIFO, på uppdrag avICA och LRF, där 7 av 10 uppger att de helst väljer svenskt producerad mat om möjligt.
Scan som endast tillhandahåller svenskt kött ser den stigande efterfrågan som ett tecken på en ökad medvetenhet hos konsumenterna.
Rapsgrisarna kommer från nio noga utvalda gårdar och äter ett foder som innehåller närodlad raps. Den rapsen bidrar med Omega 3 som ska göra köttet extra saftigt, mört och smakrikt.
Den nya serien består av Prosciutto Crudo, Coppa och Fänkålssalami. Samtliga är gjorda av svensk Rapsgris från nio utvalda svenska gårdar och har lagrats i upp till sex månader.
PROSCIUTTO CRUDO
Prosciutto Crudo betyder lufttorkad skinka på italienska. Scans svenska version har inte smaksatts utan enbart rimmats och lufttorkats för att framhäva den naturliga smaken. Resultatet är en salt skinka med en något nötig karaktär. Lagrad i minst sex månader.
COPPA
Coppa är gjort av karré från grisens skuldra eller nacke. Scan lufttorkad Coppa är milt smaksatt med vitpeppar,koriander och enbär för att förhöja den naturliga smaken. Lagrad i minst tre månader.
FÄNKÅLSSALAMI
Lufttorkad fänkålssalami är klassiskt smaksattmed torkad fänkål som gifter sig med salamins sälta. Salamin är grovmald och utan späck för att förhöja hantverket bakom produkten
Scans lufttorkade charkuterier finns tillgängliga från vecka 16.
Källa och foto: Scan
14 Apr 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"