Recept på flankstek med fermenterade rädisor och het koreansk sås
12 Jun 2020
Det är en smakrik och långfibrigt köttdetalj alltid skäras mot muskelfibrerna för att den inte ska bli seg. Här är ett recept med koreansk sås som kan passa till sommarens grillmiddagar, och ett italienskt vin till.
Ingredienser:
600 g flankstek
Salt och peppar
Fermenterade rädisor
2 knippor rädisor, skurna i fjärdedelar
2 små rödbetor, skurna i fjärdedelar
10 g ingefära, finriven
1 vitlöksklyfta, finriven
3 msk flingsalt
2 1/2 dl vatten
Koreansk sås
35 g gochujang (koreansk chilipasta, även annan chilipasta kan användas)
10 g ingefära, finriven
2 msk soja
2 msk risvinäger
2 tsk honung
2 tsk sesamolja
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt och peppar
Så gör du:
1. Blanda alla ingredienser till de fermenterade rädisorna. Låt stå i rumstemperatur tills det börjar bubbla (över natten), förvara sedan i kylskåp tills det ska användas.
2. Salta och peppra köttet och grilla på medelvärme till önskad grad av genomstekning. Vänd då och då. Lyft av från grillen och låt vila en stund.
3. Blanda alla ingredienser till såsen.
4. Skiva köttet och servera i stora krispiga salladsblad.
Dryckestips till:
Castelforte Corvina Veronese 2017 som är ett mjukt och smakrikt rött vin med doft av svarta vinbär, viol och lite dovare aromer som mörk choklad, ekfat och söta kryddor. Smaken är fruktig med mogna körsbär och syltiga jordgubbar, balanserade tanniner och en liten vanilj ovanpå inslag av örter, kanel, rostad ek och tobaksblad.
12 Jun 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"