Adam Dahlberg och Misshumasshu tolkar ett annorlunda släpp med kreativa maträtter
- Taco på torkade och miso glaserade betor från Karshamra, sommarkål och ingefära. Rödbetorna till tacosen är kokta i vakuum och sedan torkade i torkmaskin så de blir som chips, förklarar Adam Dahlberg
- Baserat på smak _01 har jag skapat stekta gyozas fyllda med rökt aniskryddad krabba, emulsion på yuzu kosho. Krabban till gyozasen är rökt med en rökmaskin”, berättar Adam Dahlberg ”
-För smak _03 skapade jag en råbiff blandad i suribachi, krossad kardemumma, ponzu, pepparrot, ångad brioche & friterat ris. För råbiffen har jag valt att använda en japansk mortel och flytande kväve som snabbt kyler ner alla ingredienser,
8 Sep 2020
Förutom bland annat restaurangen Adam & Albin, Raamen - Noodles by Adam and Albin så driver duon Misshumasshu som beskrivs som en ”miss-mash”, där en del inspireras av Tokyo och den andra av Stockholm. Tolkningarna av det japanska köket går emot alla traditionella regler och stimulerar innovativa smakkombinationer.
Efter en framgångsrik första kollektionsläpp av ”Savour the flavour", inspirerad av tre klassiska drinkar, är det nu dags för nästa lansering, som kanske är lite otippat.
Det är LYFT/LAB’s kollektionsläpp av tre nya dosor (som består av smaksatt nikotin utan tobak) som står för inspirationen till tre nya rätter. Adam Dahlberg förklarar att de tagit fram tre olika matkreationer där man blandar modern matlagningsteknik med traditionella japanska anor.
Rätterna har fått namnet ”Collection 02 - Kissed by Fire” där man liksom i dosorna följer smakerna anis, ingefära och kardemumma.
8 Sep 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"