Tess Medinas recept på gazpacho med basilika
15 Jun 2024
Recepten är framtagna av Tess Medina för att kunna tillredas i Philips Airfryer Dual Basket. Hennes midsommarrecept hittar du här.
LJUMMEN GAZPACHO MED BASILIKA
6 personer
INGREDIENSER
• 2 stora röda paprikor
• 5 stora tomater
• 2 rödlökar
• 1 hel vitlök
• 2 gurkor
• 1 knippe basilika
• 1 kycklingbuljongtärning
• ½ liter vatten
• 5 isbitar
• Fetaost
• Salladslök
• Koriander
• Salt & peppar
• Olivolja
Gör så här:
Kärna ur och dela paprikorna i två. Klyfta tomaterna i fyra och lägg allting i airfryerns stora korg. Häll på olivolja och salta rikligt. Sätt på airfryerns stora korg på 200° i ca 25 minuter. Se till att röra om minst en gång. I den andra, mindre korgen lägger du ner rödlöken som du har skalat och skurit i fyra delar, samt vitlöken. Skär bara av toppen på vitlöken (spara skalet på den), häll på olivolja och sätt på airfryerns lilla korg på 130° i ca 25 minuter. Nu lagar du båda korgarna samtidigt.
Lägg ner alla grönsaker i en mixer, kläm ur vitlöken ur skalet ordentligt. Lägg ner en isbit i taget. Mixa gurka, basilika, buljongtärning samt vatten slätt. Blanda ihop allting med en sked, toppa med smulad fetaost, salladslök och koriander. Salta och peppra vid behov.
Servera tillsammans med en ostbricka, lite chark och en god baguette.
15 Jun 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"