Uber eats levererar mat till rymden
15 Dec 2021
För leveransen har man teamat upp med den japanska entreprenören Yusaku Maezawa, som personligen levererade delikata japanska rätter på burk till astronauterna på den internationella rymdstationen ISS, som en del av hans 12-dagars resa i rymden.
Leveransen genomfördes den 11 december kl. 03:40 svensk tid, efter att maten rest 40 mil och 6 timmar sedan Maezawas avgång från jorden.
–One small handoff for Yusaku Maezawa, one giant delivery for Uber Eats!, säger Ubers vd Dara Khosrowshahi.
Rätterna utgjorde en välkomnad paus från den vanliga rymdmaten.
–Vi är så glada över att ha hjälpt till att genomföra den första, lyckade leveransen till yttre rymden. Vårt mål är att hjälpa människor ta sig var som helst och få tag på vad de vill, när de vill, så vi är stolta över att kunna servera astronauterna på den internationella rymdstationen ISS. Yusaku Maezawa får tummen upp för den här leveransen, även om det tog lite längre tid än de vanliga 30 minuterna för den att anlända.
Fakta om leveransen:
Maten levererades av Yusaku Maezawa till den internationella rymdstationen ISS. Det tog 8 timmar och 34 minuter från start till leverans. När Yusaku Maezama bestämde sig för att åka till rymden, arbetade han och Uber Eats tillsammans för att utveckla en plan för att leverera japanska delikatesser till astronauterna. Maten levererades personligen av Yusaku Maezama till den internationella rymdstationen. Maten tillreddes i Japan, rätterna som levererades inkluderade en rad japanska delikatesser, bland annat kokt makrill i miso, beef bowl i kokt söt sås, kokt kyckling med bambuskott och bräserat fläsk
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Uber eats
15 Dec 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"