Stockholmskrogen Boqueria öppnar en filial i Åre
27 Sep 2019
Gäster som tidigare besökt Stockholmskrogen kommer delvis känna igen konceptet i Åre, samtidigt som en del lokala karaktärsdrag kommer uppenbara sig – både vad gäller lokalen och menyn. Menyn är influerad av spansk kokkonst med tapas och pinchos, men på Boquerias egna vis och med jämtländsk inspiration. Den inkluderande menyn erbjuder något för alla utan att vara för bred och restaurangens kreative ledare, Fredrik Larsson, vill skapa en nyfikenhet hos gästerna.
– Maten hos oss i Åre kan beskrivas som inkluderande och enkel gastronomi med hjärta och känsla från Spanien men tolkad av oss genom ett jämtländskt filter. Det kommer finnas något för alla att testa och menyn kommer konstant att utvecklas utifrån våra idéer och gästernas feedback. Vi vill hålla rätterna enkla, vilket inte är så lätt som det låter. Det kan vara svårt att få det enkla att vara perfekt”, förklarar Fredrik Larsson.
Fredrik Larsson har arbetat med Boqueria i Stockholm sedan 2016 och har tidigare lett svenska kocklandslaget och arbetat på flera kända krogar, både i Sverige och utomlands. Han ser filialen i Åre som ett naturligt steg i utvecklingen:
–Anledningen till att vi valt Åre som nästa plats för ett Boqueria, utöver att det är en otroligt vacker och inbjudande ort, är att det som matscen betraktat är en extremt intressant plats. Trots att det är en relativt liten by kan man äta fantastiskt bra och många krogar håller en väldigt hög nivå. Vi vill bli ett komplement och på ett naturligt och ödmjukt sätt höja nivån ytterligare. Vi tror att vårt koncept kommer passa bra i byn. Det är enkelt, festligt och väldigt smarrigt”
Likt Boqueria i Stockholm kommer stort fokus även ligga på baren, där spännande drinkar kommer serveras i en stimmig miljö. Fjodor Nikolajev och Alvin Nyström, nöjesansvariga på Boqueria Stockholm, kommer även att ansvara för Årerestaurangens DJ- och livebokningar, med ett gediget schema under vintersäsongen.
Interiören på Boqueria Åre är designad av Tengbom Arkitektkontor.
27 Sep 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"