Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt öppnar ny restaurang
15 Sep 2020
Restauranglokalen består av tre delar: café och bar med cirka 30 sittplatser, en bistro med 90 sittplatser och en loungebar för upp till 45 personer som även kan hyras för privata tillställningar. Interiören är inspirerad av Paris och Frankrike, samtidigt som gästerna ska få känslan av att vara hemma i någons vardagsrum.
La Girafe ska vara en kvarterskrog dit de som bor i området kommer för att köpa med sig sin frukost, eller äta den på plats, och det ska vara lätt att slinka in och köpa med sig kanelbullar på vägen hem.
Det ska även gå lät att köpa med sig en takeaway-lunch samtidigt som restaurangen kan servera middag till både små och stora sällskap. Öppettiderna är generösa, från morgon till kväll - alla dagar i veckan.
Restaurangens bistro kommer att ha öppet kvällstid alla dagar i veckan och på menyn finns allt från charkuterier till små rätter som exempelvis vietnamesiska vårrullar, nems, och råbiff ”Maroccan butcher style”. Menyns huvudrätter är en blandning med bland annat havsabborre papillote, ljummen laxcarpaccio á la taggiasche, kalvschnitzel och brässerat lammlägg. Ovan nämnda rätter kompletteras med olika varianter av pasta och risotto, månadens köttbit, Pontus klassiker samt efterrätter.
– Vår ambition är att La Girafe blir det naturliga valet för alla som är på jakt efter det lilla extra till rimliga priser, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.
Oskar Lundberg, med mångårig erfarenhet från bland annat Fotografiska, Lilla Ego, TAK, Gyllene Freden och Oaxen Slip, är restaurangchef och ska sätta La Girafe på Stockholms restaurangkarta.
Av: Annika Rådlund
15 Sep 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"