Ny styrelse för Årets Kock ger nya möjligheter
11 Nov 2019
– Det är en stark laguppställning och jag ser fram emot att ta mig an de möjligheter och utmaningar vi har framför oss tillsammans med den nya styrelsen, säger Inger Myresten, ordförande Årets Kock AB.
IMalin Söderström, Karl Ljung och Thomas Sjögren är tar nu plats i styrelsens för Årets Kock AB.
– Det är tydligt att våra nya ägare verkligen vill vara en positiv kraft för utvecklingen av svensk gastronomi då både Patrik Hansson och Fredrik Spendrup tackade ja till en plats i styrelsen, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock. Det är även viktigt med en bred förankring i branschen, därför är det extra kul att få med Malin Söderström i styrelsen.
Årets Kock har format svensk matkultur sedan starten 1983. Årets Kock AB:s huvudsakliga verksamhet är att driva tävlingen Årets Kock - SM i professionell matlagning. Med de nya ägarna och genom den nya styrelsen intensifieras arbetet med att utöka verksamheten ytterligare och fortsätta leda svensk gastronomi in i framtiden.
Den nya styrelsen består av:
Inger Myresten, marknadschef, Arla Styrelseordförande
Mårten Lyth, kommunikationsdirektör, Spendrups
Patrik Hansson, vd Arla Sverige
Fredrik Spendrup, vd Spendrups
Karl Ljung, Årets Kock 1999 och L’avventura
Thomas Sjögren, Årets Kock 2015 och Grano
Malin Söderström, Restaurang Moderna Muséet, the Fishery och Systrarna Söderström.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets kock
11 Nov 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"