Kost söker erfaren kock till Sveaköket i Västerås
11 Mar 2024
Är du vår nya kollega? Passa på och sök tjänsten redan idag!
Om arbetsplatsen
Verksamheten Kost är en samverkan kring mat mellan Region Västmanland och Region Uppsala. Varje vecka lagar vi cirka 16 000 portioner mat, där huvuduppgiften är att leverera patientmat till sjukhusen i Västmanlands län samt till Akademiska sjukhuset i Uppsala.
Vår vision är att leverera flexibla måltider för patientens bästa, vilket har medfört att vi har fått flera kvalitetspriser genom åren. Det förekommer även specialkost bland våra patienter som exempelvis allergi- eller konsistensanpassad kost, och därför är det extra viktigt att de äter mat som är anpassad utifrån deras behov. I november 2018 införde vi Fleximatssystemet som har skapat större möjligheter för våra patienter att välja bland fler maträtter och äta vid en tidpunkt när de så önskar.
Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi vill att du ska trivas, må bra och utvecklas med oss så därför erbjuder vi dig:
• Ett anpassat introduktionsprogram för att du ska bli trygg och säker i din yrkesroll
• Möjlighet till kompetensutveckling genom exempelvis interna utbildningar
• En arbetsplats för livets olika skeden
• Gratis träning på vårt fullt utrustade gym
• Friskvårdsbidrag 3000kr/år
Du kan läsa mer om dina förmåner här: Dina förmåner - Region Västmanland (regionvastmanland.se)
Arbetsuppgifter
Som kock hos oss är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillaga patient- och restaurangmat med stort fokus på specialkost. Det ingår även att ta emot och kontrollera varorna som kommer till oss samt förbereda och planera tillagningen av maten inför nästkommande dag. Andra arbetsuppgifter som kan förekomma är dukning av patientmat, diskning, städning och dokumentation i programmet för egenkontroll.
Du välkomnas till ett härligt och kompetent kocklag på tio personer som brinner för yrket och ser fram emot att tillsammans driva verksamheten vidare.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en godkänd kockutbildning och minst två års erfarenhet inom yrket. Har du tidigare arbetat som kock i storkök eller inom restaurang är det meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet och kunskaper inom specialkost och näringslära som exempelvis allergi- eller konsistensanpassad kost. Har du kunskaper i kostdataprogram är det fördelaktigt. För tjänsten behöver du ha god datorvana och goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.
För att trivas hos oss ser vi att du som söker har ett genuint intresse för mat och matlagning. Du är strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt samtidigt som du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Då arbetet innefattar många olika moment är det viktigt att du snabbt kan växla mellan arbetsuppgifter utan att bli stressad och ofokuserad. Vi ser att du är kvalitetsmedveten och trivs i en organisation som arbetar aktivt med att laga mat från grunden och öka andelen ekologiska livsmedel. Du har en god förmåga att arbeta självgående samtidigt som du samarbetar bra med andra. Du är tydlig i din kommunikation och relaterar till dina kollegor på ett lyhört sätt.
Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning: Heltid
Schemalagd arbetstid: 37 timmar per vecka, måndag till söndag och varannan helg
Placeringsort: Västerås
Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 27 mars 2024.
Bifoga relevanta intyg och betygshandlingar med din ansökan.
Går du vidare i rekryteringsprocessen kommer du bli inbjuden att svara på några videofrågor. Efter att du har svarat på videofrågorna kommer du att bli kontaktad om du går vidare till en intervju. Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Om regionen
Om du vill veta mer om hur det är att jobba hos oss kan du se mer på regionens instagramkonto: Klicka här
Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.
Vi i Region Västmanland ansvarar för hälso-, sjuk- och tandvård för alla som bor i länet.
Vi jobbar också med allt från kollektivtrafik och kultur till näringslivsfrågor, utbildning och forskning. Tillsammans är vi 7 000 anställda, med 300 olika yrken, på tio orter.
Vi finns mitt i det som påverkar människors liv. Varje dag. Tillsammans drivs vi av att skapa ett bättre samhälle för alla som bor och verkar här.
Vi utvecklar och hittar nya lösningar för att möta människor – där dom är.
Det är så vi kan leva upp till våra uppdragsgivares och invånares högt ställda förväntningar.
Tillsammans gör vi skillnad. På riktigt.
11 Mar 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"