Harrys tar sikte på norra Sverige och söker franchisetagare
5 Feb 2020
Den svenska brasserikedjan Harrys är redan etablerade på ett trettiotal orter runt, främst i södra delen av landet, och ser stor potential att rulla ut konceptet norröver. Till hjälp har de Anders Alfredsson som har varit aktiv på Umeås restaurangscen de senaste 14 åren, där han bland annat drivit sportbar, italiensk restaurang och skandinavisk gastropub.
– Hittills har vi en restaurang i norra Sverige, Harrys i Umeå som öppnade vintern 2018. Harrys i Umeå har mottagits väl och vi ser därför enorm potential att etablera oss på fler orter i norr, vårt koncept verkar passa norrlänningarna som hand i handske, säger Fredrik Borén, etableringsansvarig på Harrys.
Harrys har gjort en analys av orter i norra delen av Sverige och tittat på faktorer som befolkningsmängd, den lokala marknaden och hur stadskärnan ser ut idag. Från det har man tagit fram en lista på elva städer där Harrys nu främst söker affärsdrivna franchisetagare med befintliga verksamheter att konvertera.
– Vi har tidigare inte haft tillräckligt stark lokal förankring. Därför har vi tagit in Anders ”Ford” Alfredsson som etableringskonsult i regionen. Med hans lokala kännedom och långa erfarenhet av marknaden, samt vårt starka koncept, kommer vi nu kunna lägga in en högre växel och hitta franchisetagare som är lika passionerade som oss, avslutar Fredrik Borén.
Harrys söker franchisetagare i; Boden, Hudiksvall, Härnösand, Kiruna, Luleå, Piteå, Skellefteå, Sundsvall, Åre, Örnsköldsvik och Östersund.
Harrys är ett svenskt brasseri som startades i Falkenberg 1993 och finns idag på ett 30-tal orter i Sverige. Restaurangerna drivs dels av fristående franchisetagare, dels av moderbolaget Harrys Pubar AB, med huvudkontor i Göteborg.
5 Feb 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"