Eleganta bubblor från Loiredalen
3 Dec 2017
Smak
Vinet har en fruktig och komplex smak med inslag av citrus, aprikos, grapefrukt och gröna äpplen. I smaken finns toner av rostat bröd och en finstämd mineralitet från den kalkrika jorden där vinrankorna växer. Vinet har frisk syra och en lång och behaglig eftersmak.
Passar till
Philippe Deval Vouvray passar som aperitif, fisk och skaldjur. En trevlig förrätt som matchar vinet fint är blinier med rökt lax, crème fraiche toppad med dill.
Tillverkning och lagring
Vinet framställs genom den traditionella metoden med en andra jäsning på flaskan och har legat på sin jästfällning i 18 månader innan degorgering. Vinet har fin lagringspotential.
Bakgrund
Philippe Deval Vouvray Brut görs på druvan Chenin Blanc från de kalkrika jordarna i centrala Loire, invid floden, nära staden Tours. Området är känt för sin produktion av mousserande viner och vita viner. Namnet Philippe Deval härstammar från en källarmästare som gjorde vinet på tidigt 1900-tal.
Philippe Deval Vouvray Brut
Producent: Albert Besombes genom Loire Proprietés
Druvor: Chenin Blanc Ursprung: Loiredalen Frankrike
Alkohol: 12%
Sortiment: Lanseras 1 dec i ordinarie sortiment
3 Dec 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"