Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Sveriges mest prisvärda viner utsedda på Vinordic Wine Challenge

 

Idag presenterades Sveriges mest prisvärda vinköp 2015 när vinnarna i Vinordic Wine Challenge korades på Vinordic på Stockholmsmässan. I år tävlade 745 viner i 12 tävlingsklasser och 41 kategorier. Till dessa delades 12 guld-, 11 silver- och 8 bronsmedaljer ut till Sveriges mest prisvärda viner. Listan på vinnarna finns här.


Ett stort antal viner drygt 700 tävlade den här gången med målet att utse Sveriges mest prisvärda vin. Det innebär att ett lyxigt samlarvin kan tävla mot ett enklare budgetvin under samma förutsättningar och där det mest prisvärda vinet vinner. Samtliga viner måste finnas till försäljning i Sverige den 1 april 2015 via Systembolaget eller via beställningssortimentet.


Vinerna blindprovas av två jurygrupper om vardera fyra personer. Vinnaren i varje produkt- och priskategori får en finalplats. På finalen koras guld-, silver- och bronsmedaljör inom de olika tävlingsklasserna. Vinordic Wine Challenge är Nordens främsta vintävling.


– I årets tävling ser vi tydligt den trend mot högre kvalitet som präglar hela den svenska vinmarknaden, med fler viner i högre prisläge, men juryn konstaterade samtidigt att kvalitetsnivån ökat i alla kategorier. Vi kan också notera ett starkt ökat intresse för prestigerosé och även de ekologiska vinerna fortsätter stadigt att öka. Som helhet blev utfallet mycket bra och vinnarna är i högsta grad representativa för standarden på det som säljs. Här finns både gamla favoriter som uppfyller alla tänkbara förväntningar och en hel del goda nyheter som det är roligt att få lyfta fram på detta sätt, säger juryns ordförande Bengt-Göran Kronstam.


Juryns ordförande är precis som tidigare år Bengt-Göran Kronstam som tillsammans med juryn utser årets vinnare.
Juryn består även av:


Susanne Berglund Krantz, sommelier


Ulf Engelhardt, sommelier


Jan Rosborn, sommelier, vin- och matkonsult


Gunilla Hultgren Karell, vin- och matexpert


Igor Arvidsson, sommelier och vinjournalist


Anders Röttorp, vinjournalist


Magnus Waern, vinjournalist


Sofia Ander, sommelier och vinjournalist


Se vad som händer inför Vinordic Wine Challenge på YouTube filmen ”Vinordic Wine Challenge 2015”.





Sveriges mest prisvärda viner utsedda på Vinordic Wine Challenge Sveriges mest prisvärda viner utsedda på Vinordic Wine Challenge idag.

 

Taggar

Nyheter

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer