Wedholms Fisk firar 40 år med gästspel av Johan Jureskog
2 Jan 2025
Wedholms Fisk öppnade 1985 av Bengt Wedholm och blev en av Sveriges första restauranger att belönas med stjärna i Guide Michelin. När Stockholms mest kända fiskrestaurang nu fyller fyrtio år har dess nuvarande krögare Nils Molinder bjudit in Johan Jureskog till ett köttgästspel 21 januari.
– Med Johan vill vi gå så långt utanför den vanliga menyn som möjligt. Det blir en rivstart för vårt firande där sjötungor, marulkar och piggvar byts ut mot entrecôte, T-bone och Wagyukött från hela världen, säger Nils Molinder på Wedholms Fisk. Det sker helt i Bengt Wedholms anda eftersom han både var en fantastisk kött- och fiskkock.
Under kvällen 21 januari serveras de främsta köttbitarna från Johan Jureskogs restaurang AGsom är rankad nummer nio i guiden 101 World´s Best Steakhouses. På vinlistan finns bland annat helflaskor, magnumflaskor och dubbla magnumflaskor av AG:s egna viner.
– Bengt Wedholm är min största svenska kock-idol som alltid gick sin egen väg. För trettio år sedan besökte jag hans restaurang Wedholms Kött med min pappa och åt, för första gången, kött i världsklass. Den upplevelsen ligger till grund för nästan allt jag gör idag, säger Johan Jureskog. Det är därför en enorm ära att få inta Wedholms Fisk där vi kommer gå all-in.
Förutom Johan Jureskog och Nils Molinder kommer även köttmästaren Håkan Fällman vara på plats i matsalen för att ta hand om gästerna.
Om Wedholms Fisk
Wedholms Fisk slog upp portarna på Nybrokajen 1985 och blev en av de första restaurangerna i Sverige att belönas med en stjärna i Guide Michelin. Restaurangen startades av den legendariske krögaren Bengt Wedholm och fick därför bära hans efternamn.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Wedholms Fisk
2 Jan 2025
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”
-
Regeringen går vidare med förslaget om gårdsförsäljning av alkohol
Regeringens förslag innebär att:
-
Byggstart för Hotell Polishuset
"Det är en mycket vacker byggnad med stora egenvärden, inte minst dess historia som polishus"
-
Fastfood & Café & Restaurant Expo arrangeras i Stockholm
Nytt för i år är "Flavour Journeys"