Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Vit Bordeaux från vinmakaren André Lurton

 
Vit Bordeaux från vinmakaren André LurtonChâteau de Coucheroy 2012, Château de Rochemorin 2006, Château La Louvière 2010 och Château Bonnet är nya och kommande lanseringar från vinmakaren André Lurton. Bordeaux anses ofta vara en av världens mest framstående regioner för röda kvalitetsviner. Något som många inte känner till är att där  produceras även en rad utmärkta vita viner.

 Vinmakaren André Lurton är  ett känt namn  i vinvärlden har revolutionerat vinifieringen av vin från Bordeaux. Få kan säga sig ha gjort lika mycket för Bordeaux och speciellt för regionens 
vita viner än vinmakaren André Lurton.

 – De vita vinerna från Bordeaux är relativt okända för den stora publiken då volymerna är små i jämförelse med till exempel Chablis och Sancerre, men här finns fantastiska vita viner att upptäcka, säger Carin Widoff, Senior Brand Manager på Altia.

 Under 2017 lanseras fyra exklusiva årgångsviner från André Lurton i begränsat antal hos Systembolaget och prisade Chateau Bonnet som finns i ordinarie sortiment lanseras med en helt ny design sommaren 2017.


Chateau Bonnet
Château Bonnet är slottet där André Lurton föddes mitt under skörden 1924 och bor kvar än idag. Området i detta fall är Entre-deux-Mers – en appellation tillåten endast för vita viner. År efter år presenterar de ett fruktigt, friskt och mineralrikt vin som lovordas världen över och är idag ett av Systembolagets mest sålda vita franska viner. Under sommaren 2017 lanserar flaskan med helt ny design.

Château de Coucheroy 2012, Pessac-Léognan                                           
Sauvignon Blanc 100%, delvis lagrad i ekfat, delvis ståltank på sin jästfällning.
Lanseras i fast sortiment på Systembolaget i juni. Byter årgång till 2013 under sommaren.

Château de Rochemorin 2006, Pessac-Léognan                                      
Sauvignon Blanc 100%, lagrad i ekfat under 10 månader tillsammans med jästfällning
(35% nya fat).
Lanseras exklusivt på Systembolaget 8/9, 1000 flaskor


Château La Louvière 2010, Pessac-Léognan                                                     
Sauvignon Blanc 85%, Semillon 15%, lagrad i ekfat under 10 månader tillsammans med jästfällning. (30% nya fat).
Lanseras exklusivt på Systembolaget 3/11, 1800 flaskor


Källa: Altia

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer