Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ving ger guidade turer med hjälp av VR

 
Ving ger guidade turer  med hjälp av VRVing tar nästa steg med VR: Ger guidade turer i Facebook Spaces För ett par veckor sedan lanserade Facebook en ny funktion, Facebook Spaces, där flera personer kan ses i den virtuella världen och interagera med varandra. En rekordsnabb lansering av ett pilotprojekt hos Ving gör det nu möjligt för researrangören att kunna visa upp några av sina resmål och hotell på ett kreativt sätt.

Facebook Spaces är en mötesplats där man kan möta sina vänner i en Virtuell Värld (VR). I VR-världen kan man umgås, visa 360-bilder, 360-filmer, rita, ta selfies mm.

Vings medarbetare Jonas Carlson Almqvist, har arbetat med så kallad ”immersive media” sedan 90-talet.

- Äntligen kan man uppleva 360-filmer och bilder tillsammans med flera andra människor och detta är bara början, i en nära framtid kommer man att kunna kommunicera och dela upplevelser med varandra, säger Jonas Carlson Almqvist, Senior Web Developer på Ving/Thomas Cook.

Facebook Spaces är i nuläget en betaversion men då Ving ser fantastiska möjligheter att visa upp resmålen och hotellen i den nya funktionen har ett testprojekt satts igång. Filmer har skapats för att kunna visa upp några av Vings destinationer och hotell, bland annat populära Alcudia på Mallorca och den grekiska ön Lefkas. Även ett av de mest populära familjehotellen visas upp, Sunwing Fañabé Beach på Teneriffa.

- Funktionen ger oss möjlighet att nå våra kunder på ett nytt innovativt sätt och på sikt kan våra reserådgivare och kunder mötas i Vings värld virtuellt för guidade turer. Vi vill gärna testa ny teknik och ligga i framkant, därför har vi gjort det här testet för att se om det är något som vi vill satsa på i framtiden, säger Karin Eriksson, Social Media Manager på Ving.

Vings guidade tur

För att besöka Ving i Facebook Spaces behöver man ha en profil på Facebook samt ett särskilt VR-headset, Oculus Rift. Därefter skapar man en avatar (tecknad figur) och sedan är det fritt fram att tillsammans med andra besökare uppleva Vings värld och vara med på en guidad tur. Vings guide beskriver miljöer och ger sina bästa tips under tiden som man tillsammans förflyttar sig mellan poolside på Gran Canaria till en strand i Thailand osv.

Några av destinationerna som kan upplevas i Vings VR-film:
Mallorca – AlcudiaThailand – Similan IslandGrekland – LefkasTeneriffa – Sunwing Fañabé BeachThailand – Chicken Island

Om VR
VR, Virtual Reality, har funnits länge men det är först nu som tekniken har blivit tillgänglig för alla. Det är en datatekniksom replikerar en miljö, verklig eller inbillad och simulerar användarens fysiska närvaro samt miljö för att möjliggöra användarinteraktion. Virtuell verklighet skapar artificiella sensoriska upplevelser som kan innefatta syn, känsel, hörsel osv.


Se VR-filmerna här: 
VING Facebook Spaces long: http://thomascook.streamingbolaget.se/video/193762/link 
VING Facebook Spaces short 36: http://thomascook.streamingbolaget.se/video/193761/link


www.ving.sewww.facebook.com/vingresor


Av: Annika Rådlund