Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Villa Vik och Toftastrand bev Årets Turistentreprenör

 
Villa Vik och Toftastrand bev Årets TuristentreprenörÅrets Turistentreprenörer i södra Småland - Jessica Goodwin, Börje och Inger Svensson från Villa Vik och Toftastrand. Utmärkelsen Årets Turistentreprenör i södra Småland 2018 går till Villa Vik och Toftastrand i Sandsbro. Det är en besöksanläggning som ständigt växt och både förfinat och utvecklat nya delar. 

I dag står företaget på flera ben - hotell, konferens, restaurang och bageri. Jessica Goodwin driver familjeföretaget tillsammans med sina föräldrar Börje och Inger Svensson

– Vilken ära! Vi blev så glada när vi fick beskedet, säger VD Jessica Goodwin. Det är många års slit som lett fram till dagens verksamhet . Att den uppmärksammas på det här sättet tillför mycket energi – och stolthet. Sen är det extra roligt att vi får det i år eftersom vi också firar 25-års jubileum.

Jessica och Börje startade upp en mindre verksamhet på Toftastrand i Sandsbro 1993. Ett sommarkafé var den ursprungliga planen. Åren som har gått fram till i dag har inneburit flera satsningar med utbyggnad av bageri, restaurang, konferensrum och hotell.

Satsningarna har kommit utifrån en vilja att skapa mötesplatser i en vacker miljö Det har varit viktigt för familjen att förvalta värdet i den fina platsen kring Toftastrand och Villa Vik. Att jobba ur ett hållbart perspektiv har också varit en röd tråd. Allt från att erbjuda mat lagad av traktens råvaror till att återanvända byggnader. Den senaste hotelldelen består nämligen av modulhus som tidigare var Golfhotellet i Sandsbro.

– Det känns väldigt roligt att utse Villa Vik och Toftastrand till pristagare i år, säger Anna Sjödahl, VD för Destination Småland. Entreprenörer som Jessica, Börje och Inger som har varit uthålliga och ständigt fortsatt att utvecklats, är oerhört viktiga för vår region. De är inte bara goda entreprenörer utan också förebilder för många andra i branschen.

Juryns motivering
Med starkt engagemang har Jessica, Börje och Inger byggt upp och utvecklat sitt familjeföretag till en unik besöksangelägenhet som kombinerar allt det som Småland står för – entreprenörskap, nytänkande, att bygga ett företag från grunden med kvalitet och omsorg om kunden och inte minst att samarbeta och ingå i ett större sammanhang.

Det lokalt producerade och genuina står i fokus liksom att hushålla och återanvända de resurser som finns i närmiljön. Den världsberömda operasopranen Christina Nilsson hade utan tvekan varit stolt över att se förvandlingen av sitt hem till en högklassig och komplett anläggning.

Priset Årets Turistentreprenör i södra Småland är instiftat av Almi Företagspartner i Kronobergs län och Destination Småland. Det delades ut av landshövding Ingrid Burman i samband med en kväll i besöksnäringens tecken på Residenset i Växjö tisdagen den 24 april 2018.
Destination Småland är turistbolaget i södra Småland, Kronobergs län. Tillsammans med övriga smålandslän utvecklar besöksnäringen och marknadsför landskapet till allmänhet, researrangörer och företag. 


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Destination Småland