Viking Line satsar på ny barnbuffé
18 Maj 2018
Viking Line har sedan 2017 ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget för att förhöja matupplevelsen på Östersjön. Landslagen inspirerar och fortbildar restaurangpersonalen, samt skapar tillsammans nya menyer och rätter. Nu har turen kommit till rederiets yngsta resenärer. Från och med den 14 juni och under hela sommarsäsongen erbjuder Viking Line en helt ny barnbuffé som har tagits fram i samarbete med Juniorkocklandslaget med Victor Magdeburg i spetsen. 23-åriga Victor Magdeburg är till vardags verksam som kock på Högberga gård på Lidingö och OS-vinnare 2016 tillsammans med Stockholm Culinary Team.
– Det är en sporrande utmaning att skapa rätter som barnen både ska våga smaka på och ta till sig. Vi har utökat det gröna utbudet i barnbuffén med olika sorters sallader och adderat bland annat sötpotatis och honungsrostade rotfrukter till varmrätterna. Dessutom kommer vår potatispuré med grönsakstärningar för tuggmotståndet, och till den egenmalda köttfärsen som används i vår bolognese har vi adderat oxbringa för strukturen. Jag hoppas och tror att Viking Lines yngsta resenärer ska hitta mycket matglädje ombord i sommar, säger Victor Magdeburg.
Han berättar att hans matintresse började redan när han var barn, hans pappa var kock, så han lärde sig tidigt att uppskatta god mat.
– Jag tänkte första att vi borde ha ärtsoppa på menyn, för det gillade jag när jag var liten, men insåg sedan att kanske inte alla barn gillar det....
Pannkakor och minihamburgare tas bort, de ersätts istället med fiskgratäng, kycklingklubbor och friterad sötpotatis.
–Utmaningen med att skapa en ny buffé är att rätterna ska fungera bra att laga i stora mängder att hantera, och passa barn i alla åldrar.
Den nya barnbuffén kommer att finnas ombord på samtliga Viking Lines sju fartyg från och med den 14 juni och under sommarsäsongen. Alla under 6 år äter gratis i buffén, och den går att beställa för ungdomar upp till 17 år.
Viking Lines nya barnbuffe:
Sallader: Blandad grönsallad, Blomkålsmix, Rättikssprialer, Coleslaw och Pastasallad Rigatoni.
Varmrätter med tillbehör: Potatispuré med grönsaker, Friterad sötpotatis och Honungsrostade rotfrukter'
Proteiner: Fiskgratäng, Kycklingklubbor med rostad topping, Bolognaise på högrev
Såser och tillbehör: Färskost, Smör, Creme Fraiche med citron, Foccacia med tomat
Text och foto: Annika Rådlund
18 Maj 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tävlade om att skapa bästa Rudbeckiusbakelsen
"Om jag beskriver bakelsen med tre ord skulle det vara söt, mjuk och sommar"
-
World of Volvo startar med bokningar redan nu
"Det här kommer att bli ett väldigt häftigt ställe att arrangera en konferens eller annan typ av mötesupplevelse på"
-
"Nästan fullbokat på sportloven"
Stort intresse hos SkiStar till sportloven: nästintill fullbokat
-
Öppnar ny restaurang på stadsteatern
"Vi känner oss oerhört inspirerade att utveckla den här verksamheten"
-
Nytt specialkaffe från Löfbergs för café och restauranger
"En riktig fullträff som lyfter extra mycket som espresso"
-
Recept: Asian Bao Buns med svamp och Asian Bao Buns med kyckling
Två snabba recept med Santa Maria Asian Buns
-
Science Park Towers med fyra torn byggs i Jönköping
"Science Park Towers blir en unik ny mötesplats mitt i centrala Jönköping"