Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Vigårda öppnar i Västerås

 
Vigårda öppnar i VästeråsMelker Andersson, Vigårda.  Nu fortsätter Vigårda sin expansion och öppnar en restaurang med stor bar i centrala Västerås. 

En ny mötesplats för alla västeråsare, det är en av tankarna bakom restaurang Vigårda som öppnar den 16 februari på Vasagatan 12.. På menyn kommer det att finnas mat lagad av uråvaror från svenska bondgårdar, åkrar och grönsaksland.

– Vi kommer att ha 100 matplatser i restaurangen och en stor oval bar med bra häng där det får plats cirka 80 gäster. Till skillnad från våra andra restauranger kommer vi inte bara att satsa på hamburgare. Det kommer även att finnas andra kötträtter och fisk på menyn, säger Melker Andersson, kock och krögare på Grupp F12.

Vigårda i Västerås kommer att ha öppet sju dagar i veckan och ha lokala liveband varje lördag samt en DJ på helgerna.

– Vi är kockar som har startat den här restaurangen och för oss är det viktigt att maten lagas med respekt, glädje och att det finns kunskap för råvaran. När vi skapade Vigårda utgick vi från en restaurang som vi själva ville besöka för en snabb och vällagad måltid, säger Melker Andersson.

Den första Vigårda-restaurangen öppnade 2012 i gallerian MOOD Stockholm och blev snabbt en succé. Det gjorde att Grupp F12 valde att etablera en andra restaurang 2013 i mathallen K25 på Kungsgatan, och därefter har Vigårda öppnat i Mall of Scandinavia i Stockholm, Kista Galleria och Göteborg. Efter Västerås finns det planer på att starta fler restauranger i andra mellanstora städer i Sverige. 
Grupp F12 är en restaurangkoncern som ägs av Melker Andersson och Danyel Couet. Verksamheten startade 1994 då Fredsgatan 12 öppnade vilket var den första restaurangen i gruppen. Idag driver Melker och Danyel restaurangerna Vigårda, Smak och Kött & Fiskbaren. Melker Andersson driver också med partnern Jonas Svensson: Miss Voon i Stockholm och Uppsala, Mr Voon, Heart & Bones och Bojabäs.


Av: Annika Rådlund Källa och foto: GruppF12

Taggar

Nyheter Restaurang