Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Veuve Clicquot lanserar ny vintageutgåva

 
Veuve Clicquot lanserar ny vintageutgåvaÄnnu en utgåva av Veuve Clicquots klassiska champagne - La Grande Dame rosé 2006
Champagnehuset Veuve Clicquot lanserade under hösten en ny vintageutgåva av den hyllade klassiska champagnen La Grande Dame - La Grande Dame Rosé 2006 och La Grande Dame 2006. Båda är utgåvor som ligger i den högre prisklassen. 

I slutet av augusti lanserades La Grande Dame 2006 och i slutet av oktober kom lanseringen av roséutgåvan – La Grande Dame Rosé 2006. Utgåvan består av Pinot Noir och Chardonnay. Det röda vinet från Grand Crus Clos Colin ger rosévinet en  balans med en rik och frisk smak. Utgåvan är förpackad i en eleganta svart kartong producerad av hållbarhetsutvecklat läderliknande papper med ett vackert silkesband runt. Flaskan är tillverkade av matt, svart glas, är graverade med husets klassiska logga och har en rosa etikett.

La Grande Dame är ett mousserande vin med druvor från husets åtta finaste Grand Cru vinodlingar utvalda för sin utsökta smak och de lagras i husets vinkällare i minst åtta år, vilket ger vinet dess unika smak. Den första utgåvan av La Grande Dame skapades till firandet av champagnehusets tvåhundraårsjubileum 1972. La Grande Dame-utgåvorna är unika, då det endast tillverkas när vinmakare Dominique Demarville anser att skörden lever upp till Madame Clicquots höga standard.

LA GRANDE DAME ROSÉ 2006
La Grande Dame Rosé 2006 består av 60% Pinot Noir och 40% Chardonnay samt 15% av Clos Colin Pinot Noir, vilket ger den perfekta finishen. Vinet har en härlig kopparfärg med små bubblor och en smak av salt och mineral som följs av noter av röda frukter (körsbär, vilda jordgubbar och röda vinbär) samt hasselnöt, kakaoböna och söta kryddor. Vinet ger en fyllig smak i munnen med en len och frisk eftersmak.  .
                                                                                                                          
LA GRANDE DAME 2006
La Grande Dame 2006 består av 53% Pinot Noir och 47% Chardonnay och har en intensiv färg med en hint av guld och väldigt små bubblor. En smak av salt och mineral, som övergår i blommiga (akacia och pion) och fruktiga (persika och päron) noter samt en nötig smak av hasselnöt och mandel. Vinet ger även en rik eftersmak av brioche, nougat, ingefära och citrus samt en fyllig arom som är len och sval. Slutnoten är frisk och generös.
 
Champagnehuset Veuve Clicquot lanserade den 24 oktober en ny vintageutgåva av den hyllade klassiska champagnen La Grande Dame - La Grande Dame Rosé 2006. Den finns i Systembolagets sortiment från den 29 oktober.

Veuve Clicquot är en del av LVHM, Moët Hennesey Louis Vuitton S.A, ett världsledande företag inom lyxprodukter så som premiumdrycker. I produktportföljen finns champagne, konjak, maltwhiskey, rom, vodka samt viner. Veuve Clicquot har skapat champagner sedan 1772. Husets historia är nära sammansvetsad med en framstående kvinna, Madame Barbre Nicole Clicquot Ponsardin, och hennes livsverk och personlighet. Än idag arbetar Veuve Clicquot efter änkan Clicquots devis: bara en kvalitet – den bästa.

Av: Annika Rådlund