Varslen ligger på en jämn nivå
25 Maj 2020

Mellan 18 och 24 maj varslades 2 432 personer om uppsägning och totalt har 76 078 personer varslats om uppsägning sedan början av mars. Sammanlagt har flest varslats inom hotell- och restaurang, motsvarande 32 procent. Därefter följer företagstjänster (bemanning, resebyråverksamhet) med 23 procent och industrin med 12 procent. Totalt står dessa tre näringsgrenar för två tredjedelar av alla varsel sedan början av mars.
– Vi hade en topp av varslade personer under tre veckor kring månadsskiftet mars-april på mellan 12 000 och 18 000 per vecka. Sedan dess har varslen planat ut även om de är fortsatt höga, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.
Den gångna veckan skrev 9 418 personer in sig som arbetssökande, vilket är 1 639 färre än veckan innan. Totalt är 434 227 personer inskrivna arbetslösa. Det motsvarar 8,4 procents arbetslöshet vilket är samma som förra veckan.
– Sverige är ett exportberoende land och hur krisen fortsätter att slå mot industrin kommer att vara viktigt för utvecklingen på arbetsmarknaden, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.
Av: Annika Rådlund Källa: Arbetsförmedlingen
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
25 Maj 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"