Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Världens tio bästa takbarer ​- en av dem ligger i Sverige

 
Världens tio bästa takbarer ​- en av dem  ligger i SverigeWinery Rooftop Terrace är en av de bästa i världen enligt Forbes Foto: Christian Bergenstråhle ”The hotel rooftop bar will never go out of style.” Det menar den amerikanska affärstidningen Forbes och listar världens bästa takbarer just nu. En av dem är Winery Rooftop Terrace.

När den välrenommerade amerikanska affärstidningen Forbes skulle lista de tio bästa nya takbarerna i världen föll ett av valen på en rooftop i Sverige. Nämligen Winery Rooftop Terrace på taket av The Winery Hotel i Solna, Stockholm.

– Det här är väldigt roligt, säger Jan Söder, hjärnan bakom både inredningsdesign och arkitektur på The Winery Hotel. I år har vi satsat extra på att få till rätt stämning och låta terassen visa sig i sitt rätta element, berättar han.

Winery Rooftop Terrace har en industriell stil blandat med inslag från vinvärlden. Stålbjälkarna som reser sig över taket är klädda med grönskande vinrankor som växer upp över huvudet på de badande gästerna i poolen. Vintunnor används som bord och alla möbler är antingen platsbyggda eller speciellt utvalda av Jan Söder själv.

”The hotel rooftop bar will never go out of style. Whether it’s on the sixth floor or the 65th, there is something undeniably appealing about dining, drinking, swimming and yoga-ing high above the streets of the city below. Here are some of the best newcomers"
/Forbes 15 juni 2018.

– Att Forbes listar oss som en av världens bästa nya takbarer är ett enormt erkännande och vi är såklart alla väldigt glada och stolta.

På takterassen serveras italiensk streetfood, vinet som tillverkas på hotellet, på den egna vingården Terreno i Toscana samt från alla världens hörn. Varje fredag hela sommaren är det Winery Soul Sessions då utvalda DJ’s skapar en känsla som liknas vid en takfest i New York.

– Winery Rooftop Terrace har varit väldigt uppskattad i sommar och vi hoppas såklart att det ska fortsätta sommaren ut, precis som det fina vädret, säger Jan Söder.

Han berättar att för de som vill bada i poolen finns det dagrum att hyra, eller så stannar en över natten och passar på att njuta.  

”It’s the sixth floor of this hotel in Solna, on the outskirts of Stockholm, where the rooftop life comes alive. Along with a restaurant that serves wine, cocktails and Italian streetfood, the hotel hosts DJ sessions that create the sensation of being in a much larger city.” /Forbes, 15 juni 2018” 

– Vi önskar alla välkomna till oss i sommar. På ett glas vin, en härlig stund i solen eller för att lyssna på den sköna musiken.

De 10  takbarerna på Forbest lista över
 De bästa nya takbarerna i världen:
QT Melbourne
HGU, New York
The Silo; Cape Town
Aria Hotel, Budapest
San Francisco Proper Hotel
The Winery Hotel, Sweden
Mama Shelter Belgrad
The Setai - Tel Aviv
Andaz- Singapore
Dream (Dream Hotel), HollywoodThe Winery Hotel 
En plats där urban vinframställning kombineras med ett modernt boutiquehotell. Redan i lobbyn möts gästerna av den stora stoltheten –vineriet. Utöver två restauranger, en rooftop-bar med pool, en vinbar och 184 hotellrum finns här även sex möteslokaler som tar konferensen till en helt ny nivå. Vinprovningar och visningar i vineriet anordnas dagligen.
The Winery Hotel öppnade i januari 2015 och ägs gemensamt av familjen Söder och familjen Ruhne, varav den sistnämda har en vingård i  Toscana. Där har de tillverkat kvalitetsviner sedan 1988 och fokus ligger på de traditionella vinerna i distriktet Chianti Classico. Av: Annika Rådlund Källa: Forbes och The Winery Hotel
Foto: Christian Bergenstråhle/The Winery Hotel