Välrenommerade kockar bjuds in till Sturehofs Gästvagn
8 Sep 2014
En onsdag i månaden bjuder Sturehofs Köksmästare Ola Stålnacke in en av Sveriges mest framstående kockar för ett gästspel under namnet Sturehofs Gästvagn. Denna höst får Sturehof besök av Filip Fastén, Frida Ronge och Tommy Myllymäki.
Först ut är Filip Fastén, Årets kock 2014. Den 11 september kommer Filip, som arbetar på restaurang Frantzén, att tillaga tryffel och anklever. Den 15 oktober gästas Sturehof av en av Sveriges bästa kockar på att laga sushi och köksmästare på restaurang vRÅ i Göteborg, Frida Ronge. Höstens, och årets, gästvagnar avslutas den 19 november med Sturehofs kreativa ledare Tommy Myllymäki som tar sig tid från sitt hektiska schema inför Bocuse d’Or 2015 (Kock-VM) för att skapa en helkväll i matsalen.
Ola Stålnacke initierade Sturehofs Gästvagn och hans grundidé är att få ut köket i matsalen. De kockar som presenterar sina rätter är alla erfarna och välrenommerade. Instruktionerna är få – fria händer men då det är en vagn så handlar det om en rätt. En rätt är även i linje med ”inga krav, bara lustfyllt”. Från klockan 18.00 serverar kocken sin rätt från vagnen i matsalen. En inspiration för gäster, kök och matsal.
Sturehof, grundat 1897, är ett klassiskt brasserie i hjärtat av Stockholm som erbjuder högklassig mat, dryck och atmosfär till en blandad skara gäster 365 dagar om året. Matsedeln är skandinavisk med fransk inspiration och fokus på färsk fisk och skaldjur.
Sturehof tillsammans med Riche, Teatergrillen och Taverna Brillo ingår i Svenska Brasserier.
8 Sep 2014
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"