Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

"Väldigt Swedish Vego Balls" med ny typ av protein

 
Väldigt Swedish Vego Balls med ny typ av proteinLanserar köttbullar med Promyc(TM) på mycoprotein Mycorena har just lanserat sin nya produkt "Väldigt Swedish Vego Balls", som utmanar traditionella köttbullar med ett egettillverkat protein. 

Mycorena skapar hållbart svampbaserat protein med fokus på att minska avfall, vatten och markanvändning i livsmedelsindustrin. Cirkulär ekonomi "win-win" med hjälp av svampens kraft.

"Väldigt Swedish Vego Balls" är tillverkade av Promyc(TM), en helt ny ingrediens baserad på svampprotein, även känd som mycoprotein. 

Mycoprotein är ett naturligt och näringsrikt veganprotein framställt genom jäsning, som liknar processen att brygga öl. Svamparna växer med en naturlig struktur och ger denna produkt en köttig tugga, utmärkt stekyta och en unik smak. 

Mycorenas fokus är att gå glokalt, de beskriver att målet för produkterna är att vara lokalt producerade fast globalt. Processen för att skapa Promyc(TM) kan enkelt återskapas i alla länder, för att göra Promyc(TM) lokalt producerad var som helst i världen.

Mycorena AB är ett göteborgsbaserat svenskt bioteknikföretag som utvecklar alternativt protein från ätliga svampar. Mycorena använder en unik patentskyddad teknik som använder livsmedelsindustrins avfall eller sidoströmmar för att producera 100% veganprotein. Deras proteinvarumärke, Promyc ™, lanserades i sommar och syftar till att lösa de aktuella proteinutmaningarna som livsmedels- och foderindustrin står inför.


Mycorena AB
 Mycorena's process är starkt inriktad på cirkulär ekonomi, där protein med högt värde skapas från livsmedelsindustrins avfall med svampbioteknik, vilket i praktiken innebär en uppskalning av industriella avfallsströmmar för att generera ny inkomstkälla för livsmedelsindustrin. Mycorena hade hittills fått flera erkännande- och startpriser både hemma och utomlands. Företaget bygger nu sin första demonstrationspilotanläggning i Sverige, som efter avslutad blir Skandinaviens första demonstrationsanläggning för att producera alternativ svampbaserad proteinprodukt.
www.mycorena.com
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Mycorena