Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Umeås hantverksbryggerier, restauranger och pubar samarbetar under Umeå Craft Beer Week

 
Umeås hantverksbryggerier, restauranger och pubar samarbetar under Umeå Craft Beer WeekDarren Packman, Beer Studio – en av initiativtagarna till satsningen. Den 25–28 april 2018 kommer Umeå att sprudla och sjuda av lokalproducerat öl. Då går för första gången Umeå Craft Beer Week av stapeln. Bakom satsningen står Umeås fem lokala bryggerier i samarbete med den stora ölmässan Nolia Beer, samt Umeås pubar och restauranger.

Umeå Craft Beer Week är ett samarbete mellan Beer Studio, Björkstadens Bryggeri, Bryggverket, U&ME Beer och Westerbottens bryggeri, i samverkan med ölmässan Nolia Beer.

– På några få år har Umeå utvecklats till en av landets mest spännande och dynamiska platser för lokalproducerat öl, och det vill vi manifestera genom Umeå Craft Beer Week, säger ölentusiasten Darren Packman, Beer Studio – en av initiativtagarna till satsningen.

Tillsammans med Björkstadens bryggeri (Lottas), Bryggverket (Stöcksjö), U&ME Beer (Umeå) och Westerbottens bryggeri (Sävar) vill man uppmärksamma Umeå som spännande ölstad och berätta för så många som möjligt varför det är viktigt med lokala hantverksbryggerier.

– Umeborna kan förvänta sig en stad som bubblar över med ölhändelser, med utsökt mat och ölprovningar, informativa bryggeribesök, frågesporter och mycket annat. Enligt rykten kommer speciellt framtagna öl att släppas just under Umeå Craft Beer Week, fortsätter Darren Packman.

De flesta av Umeås pubar och restauranger kommer under dessa dagar att fokusera på lokalproducerat öl, och alla ölintresserade människor kommer att kunna delta i en tipspromenad.

– Umeå Craft Beer Week betyder jättemycket, och det är så roligt att så många av Umeås restauranger har hakat på. De ställer upp helhjärtat, och riktigt fina priser utlovas till de som vinner tipspromenaden! säger Susanne Wikström, projektledare för Nolia Beer som arrangeras av Nolia AB och hålls 19 - 20 oktober 2018 i Umeå.


Fakta
De flesta evenemangen under Umeå Craft Beer Week kommer att vara kostnadsfria. Alla evenemang kommer att presenteras i kalendern på webbplatsen 
www.noliabeer.se

Umeå Craft Beer Week är ett samarbete mellan Beer Studio, Björkstadens Bryggeri, Bryggverket, U&ME Beer och Westerbottens bryggeri, i samverkan med Nolia Beer.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Nolia