Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

U&Me hotel i Umeå kammade hem silver i USA

 
I måndags den 9 november avgjordes Gold Key Awards och U&Me hotel landade på en hedersam andra plats i båda kategorierna, ”Bästa hotell” och ”Bästa rum” midscale som hotellet var nominerat i. Konkurrensen var stenhård i tävlingen vars prisutdelning hölls på anrika Waldorf Astoria i New York.

U&Me hotel tog hem silver för såväl ”Bästa hotell” som ”Bästa rum” i den prestigefyllda tävlingen Gold Key Awards, USA:s äldsta och viktigaste tävling för hotellindustrin. Öga mot öga med de bästa och mest kreativt designade hotellen i världen nådde man nästan, men inte riktigt ända fram. U&Me hotel, Umeås senaste hotelltillskott är ritat av det tidigare prisbelönta arkitektbyrån Snøhetta. Göteborgsbaserade Stylt Trampoli har i sin tur stått för koncept och inredningsdesignen. Kriterierna i tävlingen gällde koncept, utförande, innovation och ”wow-faktor”.

I kategorin ”Bästa hotell Midscale” utmanade U&Me med ett nytänkande hotellkoncept där hotellet tankar kraften och DNA’t ur stadens nya kulturhus Väven. Gästen checkar själv in på stadens nya inomhustorg där café, bageriet, Gotthards krog och delikatessbutiken DUÅ gör att gästerna möter Umeåborna redan vid incheckningen och där torget agerar lobby. Genom hotellets ad-dons på umehotel.se kan gästerna också köpa till eller inspireras till aktiviteter och upplevelser i Väven och staden. I kategorin ”Bästa rum” har U&Me imponerat med sina 162 rum som går från att vara smarta och kompakta till extravaganta och luftiga sviter. Alla sängar är riktade utåt, med utsikt över älven eller staden. Förutom kvalitet i design och arkitektur gör också det centrala läget och integreringen med Väven U&Me till ett helt unikt hotell på grund av möjligheterna och upplevelserna under ett och samma tak.

- Vi är otroligt stolta och glada för U&Me hotels två andraplatser och för att kunna titulera oss som det näst mest innovativa hotellet i världen. Man kan inte vara annat än enormt ödmjuk i dessa sammanhang och det är en ynnest att vara här och att konkurrera på denna nivå med andra hotell från precis hela världen, säger ägaren Markus Olsson direkt från Gold Key Awardsgalan i New York.

Från nykomling till självklar utmanare
Förra året satte grannen och systerhotellet Stora Hotellet Umeå på hotellkartan med sin vinst i kategorin ”Bästa nykomling” under Boutique Design Awards i London. Prisutdelningen för det åtråvärda ”Gold Key Awards For Excellence in Hospitality Design” gick i år av stapeln för 35:e gången den 9 november på Waldorf Astoria i New York. Åtta domare, internationellt erkända inom hotellbranschen, beslutade vilket hotell som kammade hem vinsten i de olika kategorierna. Priset belönar och uppmärksammar världens mest kreativa och innovativa nya hotelldesign, vilket betyder att Umeå och U&Me nu topprankas som nummer två i världen.

Vinnare i kategorin ”Bästa Hotell Midscale”:  Drake Devonshire Inn i Wellington, Ontario, Kanada.

Andra finalister i kategorin ”Bästa Rum Midscale”: Drake Devonshire Inn i Wellington, Ontario, Kanada

U & Me i Umeå U & Me i Umeå

Toaletterna på U & Me. Toaletterna på U & Me.

 U & Me, rum storlek S. U & Me, rum storlek S.

 U & Me, rum storlek L. U & Me, rum storlek L.Blå Huset är en oberoende, familjeägd upplevelsekoncern inom verksamhetsområdena hotell, restaurang- och konferens med basen i Umeå. 

Taggar

Artikel Artiklar