Två korvrecept av Fredagskocken Mattias Larsson
2 Jun 2019

Chorizo med smakrik tomatpesto
Gör din egen tomatpesto, enkelt och magiskt gott. Servera den till bokspånsrökt chorizo och ugnsrostad potatis och grönsaker.
Du behöver:
4 Lönneberga Chorizo bokspånsrökt
500 g små potatisar
1-2 gula lökar
2 paprikor
70 g ruccola
Tomatpesto
65 g soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
50 g parmesanost
¾ dl olivolja
50 g pinjenötter
¾ dl olivolja
50 g pinjenötter
2 msk hackad basilika- salt
Gör tomatpesto så här: hacka soltorkade tomateroch vitlök.
Riv osten och lägg samtliga ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en grynig röra.
Smaka av med salt.
Ugnsrostad potatis och grönsaker: värmugnen till 210 C.
Halvera potatisen och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och lite salt, vänd runt potatisen.
Ugnsbaka i 20 minuter. Skär under tiden paprikan i önskad storlek. Halvera och klyftalöken.
Blanda ner paprika och lök med potatisen och ugnsbaka vidare i cirka 30 minuter tills grönsakerna fått fin rostad färg och potatisen är genommjuk.
Ta ut ugnsplåten och strö över ruccolan.
Korv: grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen.
Servering: servera korvarna med tomatpeston och de ugnsbakade grönsakerna.
----------------------------------------------------------------------------
Maxad grillkorv med färgstark rödbetshummus
Gör tomatpesto så här: hacka soltorkade tomateroch vitlök.
Riv osten och lägg samtliga ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en grynig röra.
Smaka av med salt.
Ugnsrostad potatis och grönsaker: värmugnen till 210 C.
Halvera potatisen och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och lite salt, vänd runt potatisen.
Ugnsbaka i 20 minuter. Skär under tiden paprikan i önskad storlek. Halvera och klyftalöken.
Blanda ner paprika och lök med potatisen och ugnsbaka vidare i cirka 30 minuter tills grönsakerna fått fin rostad färg och potatisen är genommjuk.
Ta ut ugnsplåten och strö över ruccolan.
Korv: grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen.
Servering: servera korvarna med tomatpeston och de ugnsbakade grönsakerna.
----------------------------------------------------------------------------
Maxad grillkorv med färgstark rödbetshummus
Ta grillkorven till en ny nivå med grillat surdegsbröd, rödbetshummus och vår bokspånsrökta grillkorv.
Du behöver:
- 4 Lönneberga Grillkorv bokspånsrökt
- 4 skivor vitt surdegsbröd
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- ½ zucchini (175 g)
- lite blandade sallad
- olivolja, salt och svartpeppar
- 4 Lönneberga Grillkorv bokspånsrökt
- 4 skivor vitt surdegsbröd
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- ½ zucchini (175 g)
- lite blandade sallad
- olivolja, salt och svartpeppar
Rödbetshummus
- 180 g kokta kikärter
- 100 g kokta rödbetor
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk god olivolja
- 1 ½ msk tahini
- 1 ½ msk pressad citronjuice
- salt
Gär rödbetshummus så här: hacka vitlöksklyftan och lägg ien matberedare tillsammans med övrigaingredienser.
Mixa till en grynig röra och smaka av med salt.
- 180 g kokta kikärter
- 100 g kokta rödbetor
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk god olivolja
- 1 ½ msk tahini
- 1 ½ msk pressad citronjuice
- salt
Gär rödbetshummus så här: hacka vitlöksklyftan och lägg ien matberedare tillsammans med övrigaingredienser.
Mixa till en grynig röra och smaka av med salt.
Grillade grönsaker: skiva zucchinin och skärpaprikan i bitar. Vänd dem i olivolja, salt och svartpeppar och grilla tills de får fin färg.
Korv och bröd: ringla lite olja över brödskivorna och grilla dem tills de får en fin färg. Grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen.
Korv och bröd: ringla lite olja över brödskivorna och grilla dem tills de får en fin färg. Grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen.
Servering: bred ett rejält lager rödbetshummus på bröden, lägg på de grillade grönsakerna och korven. Toppa med några gröna salladsblad.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Lönneberga
2 Jun 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel Post firar med en sommarmarknad
"Det här kommer bli ett riktigt härligt party med det allra bästa vi har att bjuda på"
-
Konkurser inom hotell och restaurang ökar
"Vi ser ännu inget ljus i mörkret för svenska företag"
-
Gothia Towers firar 100-årig mötesplats
Nu besöker 2 miljoner människor Svenska Mässan Gothia Towers varje år
-
Recept: Pastasallad puttanesca med örtostcrème
Matig pastasallad med somriga smaker
-
Humlan har förvandlats till en blomstrande taqueria
Kocken Tal Borenshtein står bakom matkonceptet
-
Första uttagningen till Årets kock 2023 är klar
Dessa kockar går vidare i tävlingen:
-
Stockholms Bryggeridag arrangeras 27 maj
Stockholms Bryggeridag är en ny mässa med öl från hantverksbryggerier