Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Två korvrecept av Fredagskocken Mattias Larsson

 
Två korvrecept av Fredagskocken Mattias LarssonChorizo med smakrik tomatpesto och Maxad grillkorv med färgstark rödbetshummus  Här kommer fem korvrecept från Lönneberga framtagna av Fredagskocken Mattias Larsson. Gemensamt för recepten är att de är lätta att laga, lite festliga ändå, och potential att gillas av alla. 


Chorizo med smakrik tomatpesto
Gör din egen tomatpesto, enkelt och magiskt gott. Servera den till bokspånsrökt chorizo och ugnsrostad potatis och grönsaker.
Du behöver:
 4 Lönneberga Chorizo bokspånsrökt
 500 g små potatisar
1-2 gula lökar
 2 paprikor
 70 g ruccola

Tomatpesto

 65 g soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
 50 g parmesanost
¾ dl olivolja
50 g pinjenötter
 2 msk hackad basilika- salt

Gör tomatpesto så här:
hacka soltorkade tomateroch vitlök.
Riv osten och lägg samtliga ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en grynig röra.
Smaka av med salt.

Ugnsrostad potatis och grönsaker: värmugnen till 210 C.
Halvera potatisen och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och  lite salt, vänd runt potatisen.
 Ugnsbaka i 20 minuter. Skär under tiden paprikan i önskad storlek. Halvera och klyftalöken.
Blanda ner paprika och lök med potatisen och ugnsbaka vidare i cirka 30 minuter tills grönsakerna fått fin rostad färg och potatisen är genommjuk.
Ta ut ugnsplåten och strö över ruccolan. 

Korv: grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen.
Servering: servera korvarna med tomatpeston och de ugnsbakade grönsakerna. 


----------------------------------------------------------------------------


Maxad grillkorv med färgstark rödbetshummus

Ta grillkorven till en ny nivå med grillat surdegsbröd, rödbetshummus och vår bokspånsrökta grillkorv.
Du behöver:
- 4 Lönneberga Grillkorv bokspånsrökt
- 4 skivor vitt surdegsbröd
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- ½ zucchini (175 g)
- lite blandade sallad
- olivolja, salt och svartpeppar

Rödbetshummus
- 180 g kokta kikärter
- 100 g kokta rödbetor
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk god olivolja
- 1 ½ msk tahini
- 1 ½ msk pressad citronjuice
- salt

Gär rödbetshummus så här: hacka vitlöksklyftan och lägg ien matberedare tillsammans med övrigaingredienser.
 Mixa till en grynig röra och smaka av med salt.

Grillade grönsaker: skiva zucchinin och skärpaprikan i bitar. Vänd dem i olivolja, salt och svartpeppar och grilla tills de får fin färg.
Korv och bröd: ringla lite olja över brödskivorna och grilla dem tills de får en fin färg. Grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen.
Servering: bred ett rejält lager rödbetshummus på bröden, lägg på de grillade grönsakerna och korven. Toppa med några gröna salladsblad.



Av: Annika Rådlund Källa och foto: Lönneberga

Taggar

Grill Kock Korv Recept