Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Två arkitektkontor inriktade på hotell- och restauranger slås ihop

 
Två arkitektkontor inriktade på hotell- och restauranger slås ihopBild: Kust Hotell & Spa (ETTELVA/MER) / Alcron Luxury Hotel (Millimeter) ETTELVA Arkitekter och Millimeter Arkitekter går samman för att kunna erbjuda fastighetsägare och hotelloperatörer ett helhetsgrepp som skapar en unik upplevelse för hotellgästerna.
 
Två arkitektkontor i Stockholm slås ihop, ETTELVA Arkitekter och Millimeter Arkitekter har meddelat att de bildar ett gemensamt kontor. Tillsammans blir Millimeter och ETTELVA med systerföretaget MER drygt 120 medarbetare, vilket är ett av de större arkitektkontoren i Sverige.
 
Sammanslagningen är ett strategiskt beslut som ett led i ett större utvecklingsarbete. ETTELVA har tillsammans med systerföretaget MER länge tagit fram helt nya hotellkoncept och ritat omvandlingar av befintliga lokaler till hotell. Det senaste hotellprojektet, Kust Hotell & Spa i Piteå, har uppmärksammats internationellt.
 
Genom sammanslagningen med Millimeter utökas spetskompetensen inom hotell. Hotell blir ett nytt kompetensområde jämte bland annat bostadsarkitektur, stadsbyggnad, automotive och publika byggnader.
– Millimeter har en lång erfarenhet och stark position på marknaden inom hotell/restaurang och en sammanslagning är strategiskt fördelaktigt för oss båda, säger Anders Lindh, VD på ETTELVA .
 
Millimeters huvudsakliga inriktning är varumärkesbyggande arkitektur och kommersiella lokaler som hotell, gallerior, butik, kontor samt restaurang och caféer.
– Vi är en av Nordens ledande hotellprojektörer med över hundra hotellprojekt och ännu fler restaurang- och caféprojekt på meritlistan. ETTELVAs storlek och kompetens hjälper Millimeter att öka kapaciteten för mer omfattande projekt både nationellt och internationellt, säger Mikael Liljefors, VD på Millimeter.
 
Millimeter integreras i ETTELVAs verksamhet men varumärket Millimeter lever vidare. Inom en månad flyttar Millimeter in i ETTELVAs lokaler på Maria Skolgata i gamla Tobaksmonopolet på Söder i Stockholm.
 

Kort om Millimeter:
Grundades 1996.
Antal medarbetare: 10
Aktuella med bl.a. Bank Hotel, Corner Hotel, Metropol Palais/L’Avventura, Restaurang RAWbata, SHL:s huvudkontor.
 
Kort om ETTELVA:

Grundades 1983. ETTELVA utför projekt i alla skalor och skeden.
Huvudägare: Mälarholmen AB.
Antal medarbetare ETTELVA: 70 och systerföretaget MER: 40
Aktuella med bl.a. Kust Hotell & Spa samt Resecentrum i Strängnäs (nominerat till Årets byggnad)
Av: Annika Rådlund Källa: Ettelva

 

Verksamheter till försäljning