Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Trendiga och smakrika äggdrinkar

 
  • Bee french, Elderflower gin fizz och Tequila licorice.

    Bee french, Elderflower gin fizz och Tequila licorice.

  • Bacardi rum flip.

    Bacardi rum flip.

Föregående
Nästa
 
Idag  är det äggets dag. Lagom till detta har Bacardi tagit fram fyra recept på trendiga äggdrinkar som inte är alltför svåra att blanda och där resultatet är något utöver det vanliga.

 

Elderflower Gin Fizz

Ingredienser:

3 cl Bombay Sapphire eller annan gin

2 cl St Germain eller annan fläderlikör

2 cl citronjuice

1 cl sockerlag

1/2 äggvita

Stjärnanis

Gör så här:
Skaka alla ingredienser i en shaker, tillsätt is och skaka ordentligt igen. Sila sedan drinken genom en finare sil för att få ett fint skum. Lägg stjärnanis på toppen för doft.

 

Tequila & Licorice

Ingredienser:

4 cl Patron Silver eller annan tequila

2,5 cl lime

1 cl apelsinlikör

1 cl sockerlag

1/2 ägg

Lakritspulver

Gör så här:
Skaka alla ingredienser i en shaker, tillsätt is och skaka ordentligt igen. Sila sedan drinken genom en finare sil för att få till ett bra skum. Strö lite laktrispulver på toppen för smak och doft.

 

Bacardí Rum Flip

Ingredienser:

4 cl Anejo Cuatro eller annan mörk rom

2 cl kanelsockerlag

1 cl portvin

1 ägg

Mörk choklad

Gör så här:
Kanelsockerlag gör du genom att värma upp 500 gram strösocker och 5 dl vatten. Lägg i fem kanelstänger när sockret löst sig och låt dra i ett par timmar, sila sedan av kanelen. Skaka alla ingredienser i en shaker, tillsätt is och skaka ordentligt igen. Sila sedan drinken genom en finare sil och riv choklad på toppen. Om man inte har tillgång till portvin så går det bra att enbart använda rom.

 

Bee French

Ingredienser:

4 cl Grey Goose Vodka eller annan vodka

2 cl citronjuice

1,5 cl rinnig honung

2 cl apelsinjuice

1/2 äggvita

Apelsin

Gör så här: 

Skaka alla ingredienser i en shaker, tillsätt is och skaka ordentligt igen. Sila sedan drinken genom en finare sil för ett få till ett bra skum. Garnera med apelsin.






Av: Annika Rådlund Källa och foto: Bacardi