Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Tre nya gindrinkar från tre olika cocktailbarer

 
  • Ocean Martinez Från cocktailbaren Tweed och  Talk To Me Goose från cocktailbaren Paradiso

    Ocean Martinez Från cocktailbaren Tweed och Talk To Me Goose från cocktailbaren Paradiso

  • Thai Basil från cocktailbaren APO.

    Thai Basil från cocktailbaren APO.

Föregående
Nästa
 

Just nu arrangeras Bombay Gin Journey i Sverige, där bartenders på olika cocktailbarer tagit fram en egen drink. De serveras nu för första gången i Sverige och här delar de med sig av recepten:

 

Thai Basil från cocktailbaren APO


Ingredienser:

5 cl Bombay Sapphire eller annan gin
3 cl citronjuice
3 cl sockerlag smaksatt med thaibasilika
Kokosmjölk
Thaibasilika

Gör så här:
Skaka ingredienserna och servera på en stor isbit i ett frostat glas. Toppa med kokosskum (skummad kokosmjölk) och garneras med ett blad thaibasilika. 

 
Talk To Me Goose från cocktailbaren Paradiso

Ingredienser:

4 cl Bombay Bramble eller annan björnbärs- och hallongin
3 cl cava
3 cl sockerlag med krusbär
2 cl limejuice
1,5 cl Falernum eller annan kryddig likör
1 droppe absint
Mynta

Gör så här:

För sockerlag, koka två delar strösocker och en del vatten, smaksätt med krusbär. Skaka alla ingredienser utom cava i en shaker. Sila sedan upp i ett högt glas fyllt med is. Toppa med cava. Garnera med myntakvist. 

 

Ocean Martinez Från cocktailbaren Tweed 


Ingredienser:

4 cl Bombay Sapphire English Estate eller annan gin
2 cl söt vermouth
Fyra skvättar Ocean Bitters
Olivolja med tryffel
Noriblad
Havssalt
Oliv

Gör så här:
För Ocean Bitters, blanda lika delar Orange Bitters och absint, smaksätt med ett litet knippe havssalt. Rulla ingredienserna mellan två shakerdelar med is för att infusera luft och kyla samt vatten till drinken. Servera i ett litet coupetteglas utan is med noriblad. Häll ett par droppar olivolja på toppen av drinken precis innan servering. Garnera med oliv.