Trähotellet Wood Hotel Bodø har öppnat
16 Maj 2024
Knappt två år efter byggstarten kunde ett fullbokat Wood Hotel Bodø slå upp dörrarna till Strawberrys n ya tillskott i Norge. På onsdagen var det många Bodøbor som tagit sig upp på Rønvikfjellet för att upptäcka den nya hotellsnackisen i stan, komplett med 177 storslagna hotellrum och lägenheter, restaurangen Attme, takpool samt nya Café Turisthytta.
– Vi kunde inte ha drömt om en bättre öppningsdag. Det är fantastiskt att se ett så stort intresse och en så stor entusiasm hos våra första gäster, men framför allt alla som minns den gamla Turisthyttan och som är glada över att det åter finns liv på toppen av Rønvikfjellet, säger Kenneth Stensland, General Manager på Wood Hotel Bodø.
Invigningsfest i sommar
– Bodø har fått en ny attraktion. Tänk dig att ligga och plaska i poolen med utsikt över Lofoten åt ena hållet och Helgeland åt andra hållet. Wood Hotel Bodø seglar rakt in på topplistan över spektakulära och unika upplevelser i Strawberry. Här har vi fått ett fantastiskt hotell med ett magiskt läge, och jag är övertygad om att det här kommer att bli en succé, säger Strawberrys ägare Petter A. Stordalen, som själv ska vara med på invigningsfesten senare i juni.
Med starka rötter i historien
– Jag vågar använda stora ord om vårt mat- och dryckesutbud. Hos Attme får du nordnorska råvaror och traditioner med en modern twist. Här serverar vi även frukost med en fantastisk utsikt, medan Café Turisthytta tar med sig den gamla byggnadens funktion och historia och bjuder på matupplevelser före och efter vandring i vacker natur. Som “bodøværing” själv är det en dröm att få välkomna gäster till allt detta, avslutar Kenneth Stensland.
Wood Hotel Bodø har 177 gästrum och sviter, gym, bastu och utomhuspool på översta våningen, stor restaurang med chambre séparée, fyra mötesrum i olika storlekar och ett café.
16 Maj 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: