Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Topplista över soloresenärernas mest eftersökta destinationer i Europa

 
Topplista över soloresenärernas mest eftersökta destinationer i EuropaLondon toppar listan över soloresenärernas mest eftersökta destinationer i Europa. Stockholm hamnar på tionde plats. Hotell- och resesöksajten momondo.se har listat vilka destinationer som soloresenärerna söker sig till. London toppar listan och Stockholm hamnar på tionde plats.

Momondo menar att människor är generellt mer öppna och kontaktsökande gentemot resenärer som reser själva, och har därför identifierat destinationerna där soloresenärer kan ha störst chans att träffa andra resenärer som är ute och upptäcker världen på egen hand. 

 – Med ett stort utbud av sevärdheter, nattliv och upplevelser fortsätter flera av världens storstäder att vara favoriter hos de svenska soloresenärerna – bland annat London och Paris. Några tips för den oerfarne soloresenären är att förbereda sig väl och bilda en uppfattning om destinationen inför resan, samt att hålla ett öppet sinne, inte vara rädd för att gå utanför sin komfortzon och prata med nya människor, säger Per Christiansen, talesperson för momondo. 

Hit vill soloresenärerna resa under 2023
Att London tidigare i år utsetts till världens bästa stad 2023* är något som även soloresenärer verkar instämma med. Antalet flygsökningar för soloresenärer till London med avresa under 2023 har nämligen sett en ökning med cirka 218 procent, jämfört med 2022.
 Utöver London toppas listan över soloresenärers favoritdestinationer i Europa av fler storstäder; bland annat Malaga, Istanbul och Paris. Samtidigt kammar Spanien hem hela fem platser på topp 10 listan – vilket gör landet till en fortsatt svensk storfavorit. 

Topplista över soloresenärernas mest eftersökta destinationer i Europa 
 1. London, Storbritannien 
2. Málaga, Spanien
 3. Istanbul, Turkiet 
4. Paris, Frankrike 
5. Alicante, Spanien 
6. Barcelona, Spanien 
7. Palma de Mallorca, Spanien 
8. Las Palmas de Gran Canaria, Spanien
9. Rom, Italien 
10. Stockholm, Sverige 

Soloresenärernas mest prisvärda destinationer

Till många destinationer har flygpriserna ökat inför 2023. Är man ute efter en mer budgetvänlig resa kan exempelvis Köpenhamn rekommenderas. Även om solosökningar till Köpenhamn för flyg med avresa under 2023 har ökat med cirka 144% jämfört med 2022, har flygpriserna samtidigt minskat med runt 8%. Det innebär att en flygresa i nuläget har ett snittpris på 981 SEK.
Även Riga har sett en minskning i pris med cirka 16% och ligger i nuläget på ett genomsnittligt pris av 763 SEK, samtidigt som solosökningarna för avresa under 2023 ökat med runt 133%, jämfört med föregående år.
Gdansk är dessutom en fortsatt populär och prisvärd destination med en ökning i solosökningar på cirka 230% och ett nuvarande genomsnittligt flygpris på 482 SEK.


Fakta om statistiken:
Datan för mest sökta soloresor baseras på flygsökningar gjorda på momondo.se under perioden 17 juli 2022-17 januari 2023, för flyg med avresa mellan 1 januari 2023-31 december 2023, jämfört med samma period 2022. Alla flygsökningar är i tur och retur i ekonomiklass. Priser och procentsatser är ungefärliga och kan förändras över tid.

 

 

Taggar

Hotell Nyheter