Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Topp-10-listan över de mest attraktiva arbetsgivarna inom besöksnäringen

 
  • Scandic Hotels är den mest attraktiva arbetsgivaren inom besöksnäringen

    Scandic Hotels är den mest attraktiva arbetsgivaren inom besöksnäringen

  • - Det är väldigt roligt och hedrande att bli utnämnd till branschens bästa arbetsgivare, säger Peter Jangbratt. Sverigechef på Scandic.

    - Det är väldigt roligt och hedrande att bli utnämnd till branschens bästa arbetsgivare, säger Peter Jangbratt. Sverigechef på Scandic.

Föregående
Nästa
 
Idag lanserar Visita för första gången en rankning som listar de mest attraktiva arbetsgivarna inom besöksnäringen. I undersökningen har över 2 000 yrkesverksamma inom besöksnäringen fått lista vilka arbetsgivare inom näringen de helst vill arbeta hos. Etta på listan över arbetsgivare år 2017 är Scandic Hotels.

Undersökningen genomfördes perioden december 2016–februari 2017 av undersökningsföretaget Universum, på Visitas uppdrag. Över 2 000 yrkesverksamma fick dels svara på vad som är viktigast hos en arbetsgivare, dels lista vilka arbetsgivare inom besöksnäringen de helst skulle vilja arbeta hos. Respondenterna fick välja bland de 168 svenska företag inom besöksnäringen som har fler än 50 anställa. Listan toppas av Scandic Hotels, som har flera verksamheter runt om i Sverige. Som nummer två kommer Nordic Choice Hotels, och som nummer tre Grand Hôtel på Blasieholmen i Stockholm.

–         Det är väldigt roligt och hedrande att bli utnämnd till branschens bästa arbetsgivare! Vår kultur är en av våra viktigaste strategiska frågor och vi är övertygade om att när vi skapar en arbetsplats där våra medarbetare trivs, utvecklas och känner engagemang, kommer vi att kunna skapa fantastiska hotellupplevelser för våra gäster, säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic.

Besöksnäringen är den snabbast växande basnäringen i Sverige. Sedan 2007 har branschen skapat 50 000 nya jobb, vilket motsvarar vart femte nytt jobb på svensk arbetsmarknad. Med undersökningen har Visita bland annat velat öka kännedomen om besöksnäringen och vilka faktorer som är viktigast vid val av arbetsgivare för medarbetare inom näringen.

–       Den här undersökningen visar hur viktig besöksnäringen är för att skapa jobb och skatteintäkter i hela landet. Visita representerar idag drygt 5 000 företag i hela landet, och totalt 7 000 verksamheter inom besöksnäringen. Vår näring kommer fortsätta vara en stark motor för svensk tillväxt. Fram till 2023 kommer vi, med rätt förutsättningar, kunna skapa 50 000 nya jobb, säger Eva Östling, vd på Visita.

- Vi är riktigt stolta över resultatet. Vi har de senaste 5-6 åren märkt ett kraftigt växande intresse för oss som arbetsgivare bland studenter och yrkesverksamma, bland annat har vi kunnat se detta intresse i Universums mätningar, där vi har varit ”branschbäst” och ett av de 50 mest attraktiva bolagen sju år i rad. Vi arbetar sedan länge intensivt med att attrahera nya talanger och ge våra befintliga medarbetare möjligheter att ta större ansvar och utvecklas och därmed se sin framtid hos oss. Det ska vara roligt, utmanade och spännande att arbeta för Nordens största hotellföretag, säger Henrik Dider, HR-direktör på Scandic Sverige.

 

Topp-10-listan över de mest attraktiva arbetsgivarna inom besöksnäringen:

1.     Scandic Hotels

2.     Nordic Choice Hotels

3.     Grand Hôtel Stockholm

4.     Stureplansgruppen

5.     Gothia Towers

6.     Radisson

7.     Hilton

8.     Elite Hotels

9.     Nobisgruppen

10.  Oaxen Krog


Av: Annika Rådlund Källa: Visita och Scandic

Verksamheter till försäljning