Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Tommy Myllymäki öppnar restaurang på Djurgården

 
Restaurangkoncernen Svenska Brasserier och Tommy Myllymäki öppnar en ny restaurang vid Biskopsudden på Djurgården. Ambitionen är att restaurangen ska bli en destination i sig själv och strategin är uttalad – att ge Tommy Myllymäki alla de förutsättningar som krävs för att skapa en restaurang av absolut högsta klass.

Svenska Brasserier driver de välkända restaurangerna Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette och Stockholms Matmarknad.

– Vi gör den här satsningen för att vi tror att vi har det som krävs och för att det är kul. Vi har under många år drivit våra restauranger framgångsrikt. Den uthålligheten vi har tror vi är nyckeln till att nå det högt satta målet att inte bara bli Sveriges, utan en av världens bästa restauranger, säger PG Nilsson, grundare och en av ägarna till Svenska Brasserier.

PG Nilsson, grundare och en av ägarna till Svenska Brasserier. PG Nilsson, grundare och en av ägarna till Svenska Brasserier.

Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar med bland annat silver i Bocuse d’Or VM 2011, guld i Bocuse d’Or EM 2014 och brons i Bocuse d’Or VM 2015. Sedan 2012 är han knuten som kreativ ledare till Svenska Brasserier.

– Om någon kan göra det här möjligt så är det Tommy, han har både visionerna och förmågan att genomföra dem, säger PG Nilsson.

Tommy Myllymäki Tommy Myllymäki

– Det har alltid funnits en dröm och längtan att få jobba med den här typen av restaurang. Efter perioder av tävlande i Bocuse d’Or känner jag mig redo att ta steget och verkligen pusha mig själv mot nya mål genom att öppna och driva en restaurang, där möjligheter och resurser finns att jobba med högsta möjliga nivå. Att få göra denna satsning tillsammans med Svenska Brasserier känns yrkesmässigt som min största utmaning någonsin, säger Tommy Myllymäki.

Arkitekturskiss Jonas Bohlin, Biskopsudden på Djurgården. Arkitekturskiss Jonas Bohlin, Biskopsudden på Djurgården.

Byggnaden som restaurangen kommer att ligga i hyr Svenska Brasserier av Kvalitena AB. Innan satsningen kan bli verklighet ska Kungliga Djurgårdens förvaltning godkänna förslaget. Som tidigast öppnar restaurangen hösten 2017. När restaurangen står klar kommer den att vara öppen för gäster sex månader om året och resterande tid fungera som ett utvecklingscenter.

– Nu börjar en period av återhämtning, förkovran och planering för att förbereda oss på bästa sätt inför öppningen. Att ha tid för återhämtning och utveckling är viktig även när vi väl har öppnat, därför kommer vi att ha stängt under sex månader varje år, säger Tommy Myllymäki.

Jonas Bohlin som är en av de främsta inom svensk arkitektur och dessutom Svenska Brasseriers arkitekt sedan lång tid tillbaka har fått uppdraget att designa restaurangen såväl invändigt som utvändigt.
– Det här projektet blir det första då Jonas får möjlighet att göra allt från att rita byggnad till att designa inredning när vi samarbetar. Det är vi oerhört glada för, säger PG Nilsson.

 

Svenska Brasserier är ett samlingsnamn för Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette och Stockholms Matmarknad i Stockholm. Gemensamt för restaurangerna är att de har sin utgångspunkt i den svenska gastronomin.

www.svenskabrasserier.se

 

Taggar

Nyheter

 

Verksamheter till försäljning