Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Tom of Finland lanserar ekologisk vodka

 
Tom of Finland lanserar ekologisk vodkaTom of Finland Vodka  Tom of Finland Vodka har skapats som en hyllning till Touko Valio Laaksonen, en av vår tids viktigaste och mest uppskattade konstnärer och skaparen bakom det numera ikoniska varumärket Tom of Finland.

Tom of Finland Vodka är en helt ekologiskt framställd vodka helt utan socker. Produkten produceras av ett av Finlands äldsta destilleri
Kuopio i Finland. Smaken är kryddig av råg som balanseras upp av vetets mjukhet.

Resultatet är en mild och len vodka, full av karaktär. Vodkan har skapats som en hyllning till Tom och för att fira glädje, mod och frihet.

 Flaskan, ett konstverk i sig, porträtterar ”Kake” - en av Tom of Finlands favoritkaraktärer som medverkar i flertalet av konstnärens serieteckningar. Intäkter från varje köpt flaska går till Tom of Finland Foundation som verkar för att främja tolerans gentemot homosexualitet samt bevarandet av erotisk konst. 

Touko Laaksonen, mer känd som Tom of Finland, är känd över hela världen som skaparen av en av världens mest berömda homoerotiska teckningar. Tom of Finland anses allmänt som en av 1900-talets viktigaste och mest inflytelserika konstnärer för sin revolutionära representation av den homosexuella mannen och hans konst bidrog till att stärka den begynnande gayrörelsen och ge den en identitet. 

Tom of Finland Vodka 500 ml
Producent: Lignell & Piispanen, Kuopio Finland
Smakbeskrivning:  Mjuk och len, fin i sin karaktär och utmärkta blandegenskaper.
Pris: 299 kr
Tom of Finland Vodka produceras av det renaste arktiska källvattnet från Lignell & Piispanen, grundat 1852. 

www.tomoffinlandvodka.seAv: Annika Rådlund Källa: Tom of Finland