Thomas Sjögren öppnar Restaurang Signum
18 Mar 2022

Thomas Sjöbgren (Årets kock 2015) har tillsammans med kockarna Markus Pettersson och Hampus Fors tagit fram matkonceptet till den nya restaurangen som fått namnet Signum.
Med inspiration från våra fyra element - jord, eld, luft och vatten serveras en avsmakningsmeny med minst 18 serveringar, ibland fler beroende på vad säsongen har att leverera. Den nordiska säsongen och lokala råvaror ska stå i fokus.
De strävar efter att i den mån det är möjligt vara självförsörjande på råvaror, för att själv bättre kunna kontrollera kvalitet, svinn och produktion. I närheten av restaurangen finns en mikroodling där det odlas örter, sallader och blommor året runt.
De har även ett nära samarbete med Klevs gård utanför Bovallstrand i Bohuslän där de odlar grönsaker och rotfrukter till restaurangen under sommarmånaderna. Strax norr om Klevs gård har de också en havsodling där de odlar tång.
- Signum är resultatet av en dröm jag haft länge! Att få skapa rätter med de bästa råvarorna på en underbar plats som ger en sinnesrodirekt man kommer hit, känns otroligt inspirerande. Vår målsättning är att Signum ska bli en egen matdestination dit man kommer för att njuta av god mat och god dryck. Vi arbetar för fullt med att få klart det sista och vi är supertaggade på att få slå upp dörrarna i början på maj, säger Thomas Sjögren.
Menyn är fokuserad på fisk och skaldjur med inslag från grönsakslandet, bondgården och från den svenska naturen.
18 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Årets Sommarjobbare– tillbaka efter pandemin
"Nu ser vi så klart att det är ännu viktigare att visa upp vilka möjligheter branschen ger till unga och ambitiösa medarbetare"
-
Hon är restaurangbranschens vardagshjälte 2022
Nyinstiftat pris för hotell- och restaurangbranschen
-
Stockholmshotell inreder en Elvis-svit
"Vi vill vi skapa en extra häftig upplevelse av här"
-
Drinkrecept: Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022
Sju olika recept från finalisterna i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic
-
Över 40 restauranger på årets Lollapalooza
"I VIP-området flyttar några av Stockholms kändaste krogar in"
-
Totalrenovering av Scandichotellet i hamnen
Bygger skybar och relaxavdelning på våning 17 med utsikt över vattnet, ett nytt gym samt en ny restaurang.
-
Svenska Möten startar kockutbildning med fokus på hållbarhet
"Den här utbildningen blir något konkret vi gör för att få fler anläggningar att inspireras och påverkas vad gäller hållbarhet inom mat och dryck"