Texas Longhorn planerar att dubbla antalet restauranger
17 Jan 2022

För att nå expansionsmålet om att dubbla antalet restauranger från dagens 30 inom tre år ska i snitt 10 nya restauranger öppnas varje år under en treårsperiod. Fokus ligger på att konvertera redan befintliga verksamheter till Texas Longhorn-konceptet samtidigt som man söker efter renodlade nyetableringar.
– Vi vill göra fastighetsägare och franchisetagare medvetna om hur flexibelt och starkt vårt koncept är. Texas har funnits i över 30 år och har under denna tid haft en och samma ägare. Med en ny meny och ny interiör rustar vi för framtiden. Lokalmässigt är en optimal yta 180 kvadratmeter även om det kan variera en aning beroende på stad och läge, säger Patrik Engman, etableringsansvarig på Texas Longhorn.
Företagets grundare Philip Huntzinger öppnade sin första restaurang 1994 på S:t Paulsgatan i Stockholm och idag finns ett 30-tal restauranger. Nu vill man expandera och 10 befintliga franchisetagare vill nu öppna ytterligare en Texas-restaurang:
- Vi har drivna och duktiga franchisetagare som brinner för konceptet lika mycket som vi gör och som trots en rådande pandemi vill öppna en till restaurang. Det är ett kvitto på att vi har ett vinnande koncept och ett starkt varumärke, avslutar Patrik Engman.
Texas Longhorn söker nu lokaler och franchisetagare i både Norrköping, Nyköping, Sundsvall, Luleå, Umeå, Gävle, Karlskrona, Lund, Göteborgsområdet och Stockholmsområdet.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Texas Longhorn
17 Jan 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"
-
Två matgrossister till Väla Södra i Helsingborg
Det är Wihlborgs som har skrivit kontrakt med två nya hyresgäster i fastigheten Rubinen 1.