Tess Medinas midsommarrecept tillagad i airfryer
15 Jun 2024
Receptet är framtagna av Tess Medina i samarbete med Philips Airfryer Dual Basket. (Hennes recept på Gazpacho hittar du här)
PANERAD SEJ MED SMÅPOTATIS,ÄRTSALLAD OCH ÖRTSÅS
INGREDIENSER
Sej och potatis
• 2 dl potatismjöl
• 2 ägg• 3 dl ströbröd
• Salt och peppar
• 800 g småpotatis
• 2 msk olja
Ärtsallad
• 250 g ärtor
• 1 fänkålshuvud
• 1 citron (juicen)
• 3 msk olivolja
• Salt
• Persilja
Örtsås
• 1,5 dl gräddfil
• 3 msk majonnäs
• 1 knippe gräslök
• 1 knippe dill
• örtsalt & peppar
Gör så här:
Börja med att panera fisken, först i potatismjöl, sen i ägg och sist i ströbröd. Salta och peppra rikligt. Tillaga fisken i den stora korgen. Tryck på “fisksymbolen” och sedan på start.
I den lilla korgen tillagar du potatisen på 200° i 20 minuter.
Koka upp vatten, häll i ärtorna, ta grytan från plattan. Låt stå i 1 minut och häl lav vattnet. Använd en mandolin för att skära fänkålen tunt, och marinera i citronjuicen, olivolja och salt.
Blanda ihop ärtorna tillsammans med fänkålen och toppa med hackadpersilja.
Hacka örterna fint, och blanda tillsammans med gräddfilen och majonnäs. Smaka av med örtsalt och peppar. Perfekta sommarsåsen enligt Tess.
15 Jun 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: