Team Sweden kammade hem två priser i Bocuse d’Or Europe
Thilda Mårtensson i Team Sweden vann utmärkelsen Best commis chef ikväll.
Martin Brag och Jimmi Eriksson i Team Sweden när de tog emot utmärkelsen Special prize Theme on platter.
Idag avgjordes Bocuse d’Or Europe 2022 i Budapest. Danmark vann, Ungern hamnade på andra plats och Norge på tredje plats.
24 Mar 2022
Stämningen var högtidlig när prisutdelningen ägde rum idag. Alla lagen fick gå in på rad när priserna skulle delas ut, med landets flagga längst fram. Hela tävlingen och prisutdelningen direktsändes och gick att se via streaming.
Det första priset som delades ut gick till Thilda Mårtensson i Team Sweden som vann Best commis chef. Strax därefter gick hela svenska laget fram för att ta emot priset Special prize Theme on platter.
Det svenska laget består av:
Jimmi Eriksson som är Sveriges kandidat, Thilda Mårtensson, commis/assistent. Martin Brag, coach och
Tommy Myllymäki, president.
Bocuse d’Or Europe är en kvaltävling till världsfinalen i Lyon som avgörs i januari 2023. Av de 17 länder som tävlade under dagen kommer tio att tävla i världsfinalen Bocuse d’Or i Lyon 2023.
Förutom Danmark, Ungern och Norge så kommer även de som hamnade på plats 4 till 10 att tävla i Lyon.
4. Sverige
5. Island
6. Finland
7. Frankrike
8. UK
9. Schweiz
10. Belgien
Av: Annika Rådlund Foto: Från Bocuse d’Or direktsändning
24 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"