Tävlingsgruppen för Årets Kock 2019
4 Mar 2019

Uppdraget består i att driva utformningen av tävlingsupplägget för Årets Kock – SM i professionell matlagning; från anmälan till final inklusive vilka uppgifter de tävlande ska utföra, tid de har på sig och hur poängen ska sättas.
– Det är en otroligt kunnig och engagerad kvartett och jag är väldigt glad över att ha med mig Tom, Tommy, Emma och Paul i årets tävlingsgrupp. Som ett led i vårt arbete att tillgängliggöra tävlingen ytterligare för alla professionella kockar som vill tävla har vi i år, till skillnad från 2018, inte enbart tidigare vinnare i tävlingsgruppen utan har också bjudit in kockar med andra perspektiv och erfarenheter att delta, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock.
Inför 35-årsjubileet förra året gjordes ett rejält omtag i tävlingsupplägget. T.ex var anmälningsbidraget mindre styrt, råvarusäsongen för finalisterna ny samt att både kval och final gick över två dagar och omfattade tränade och otränade matlagningsmoment, hantverkskunskap, råvarukännedom och teori.
– I år handlar det om att finslipa och utvärdera. Hur kan vi göra förra årets tävlingsupplägg ännu bättre, ännu vassare och ännu mer spännande för både tävlande och publik? Det är vårt fokus när vi tittar på årets tävling, och att få in en eller annan överraskning, säger Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008, Lilla Ego och tävlingsledare Årets Kock 2019.
4 Mar 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"
-
Två matgrossister till Väla Södra i Helsingborg
Det är Wihlborgs som har skrivit kontrakt med två nya hyresgäster i fastigheten Rubinen 1.