Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Tak & Unn är Årets Affärskrog 2017

 
Tak & Unn är Årets Affärskrog 2017Årets Affärskrog 2017 är Frida Ronges restauranger Tak & Unn. Dagens industri och Di Weekend har under året besökt ett stort antal av Sveriges bästa restauranger. Årets Affärskrog 2017 är Frida Ronges restauranger Tak & Unn.

Frida Ronge öppnade huvudrestaurangen Tak i slutet av mars och den lilla exklusiva minirestaurangen Unn i augusti. Restaurangerna ligger högt belägna vid Brunkebergstorg med utsikt över Stockholm. Här serveras japaninspirerad mat sju dagar i veckan.

Behovet av en affärskrog i området är stort. Restaurangerna kan tillsammans ta emot cirka 350 gäster på en kväll. Frida Ronge är en välkänd krögare och kock med flera fina meriter så som  exempelvis Årets Rising Star av White Guide 2013, Karin Franssons Mentorpris 2014, vinnare av Nöjesguidens Göteborgspris med Restaurang vRÅ 2013 samt silvermedalj i världsmästerskapet Seven Sushi Samurai i London.

Dagens industris och Di Weekends prismotivering Årets Affärskrog:
”Högt över gamla Klara svävar stans hetaste nykomling. Här möts Japan och Sverige i ett mattempel under ett och samma Tak med Unn som gastronomisk spjutspets. Utmärkelsen Årets affärskrog 2017 går till Tak & Unn.”

 – Med Tak & Unn har vi lyckats skapa en restaurang för en bred publik. Vi vänder oss inte mot en viss typ av gäster men uppskattningsvis är hälften av våra gäster i veckodagarna affärsfolk. Inspirationen till menyerna kommer främst från japanska smaker och tekniker och det vi gör är väldigt utmärkande för just oss. Att vi utnämnts till Årets Affärskrog betyder enormt mycket och jag känner mig otroligt ärad. Alla på Tak & Unn är delaktiga,  säger Frida Ronge.

Årets Affärskrog har delats ut av Dagens industri och Di Weekend sedan 1983, då restaurang Johanna i Göteborg mottog priset. Förra året gick priset till Klas Lindbergs restaurang Portal.

I år delar Dagens industri och Di Weekend ut ett nyinstiftat krogpris – Årets Resmål. Ett pris som tilldelas en restaurang som är värda ett resmål. Årets vinnare är den 25-årsjubilerande restaurangen PM & Vänner i Växjö. PM & Vänner har i flera år gått i bräschen för den  gastronomiska utvecklingen utanför storstadsområdena och har med sitt designhotell blivit ett  komplett resmål. Idag är restaurangen välkänd långt utanför Smålands gränser.

Dagens industris och Di Weekends prismotivering Årets Resmål:
"Med kulinariska ambitioner i internationell stjärnklass har denna 25-årsjubilerande ungdom skapat en gastronomisk destination väl värd en resa i sig. Årets resmål är PM & Vänner i Växjö."

– Årets resmål säger allt, tycker jag, nämligen att det är värt att åka hit och besöka oss. Ett bättre betyg kan man inte få, Per Bengtsson grundare av och delägare i PM & Vänner i  Växjö. 
Foto: Joey Abrait