Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Tacos till nya nivåer med ”Next Mex”

 
  • Vegotacos med ancho chili & kakao

    Vegotacos med ancho chili & kakao

  • Saftiga kycklingtacos med guajilo chili.

    Saftiga kycklingtacos med guajilo chili.

Föregående
Nästa
 
Nu lanserar Santa Maria ett nytt taco-koncept som ger  variation till tacos. Kryddpastor i olika smaker, flera såser, en mayo och en tortilla med struktur.

Med inspiration från trendiga taco trucks erbjuder det nya sortimentet en minitortilla gjord på majs och vete som har mer struktur än den vanliga vetetortillan, kryddpaster för grönsaker, kyckling och kött som man blandar ner i stekpannan, en lime- och jalapeñomayo samt tre  olika salsor: Taqueria, Peach & Chili och Tomatillo.

Här delar Sana Maria med sig av två goda tacorecept:


Vegotacos med ancho chili & kakao
 4 portioner  

1 paket Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
2 msk olja
1 blomkålshuvud
1 påse Santa Maria Spice Paste for Veggie Tacos
½ dl vatten
1 huvud hjärtbladsallad
4-6 rädisor
1 dl rostade pumpafrön
1 flaska Santa Maria Tomatillo Salsa
1 burk Santa Maria Lime & Jalapeño Mayo

 
1.     Förbered grönsakerna, skär rädisorna i skivor och grovhacka salladen. Ställ åt sidan på ett fat.
2.     Värm bröden i en het, torr stekpanna på medelstark värme, cirka 10 sekunder per sida tills de är lite rostade och puffar upp. Lägg bröden under en kökshandduk för varmhållning.
3.     Hetta upp olja i en stekpanna. Bryt blomkålshuvudet i småbuketter. Lägg blomkålsbitarna i stekpannan och vänta cirka 2 minuter innan omrörning, så de blir rejält brynta. När blomkålen fått fin färg och är lite mjuk, tillsätt Santa Maria Spice Paste for Veggie Tacos och vatten under omrörning. Ta bort ifrån värmen.
4.     Ställ fram blomkålen, grönsakerna, salsa och mayo. Låt var och en bygga sina tacos.



 .......................................


Saftiga kycklingtacos med guajilo chili
4 portioner  

1 ½ paket Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
1 msk olja
500 g kycklinglårfilé
1 påse Santa Maria Spice Paste for Chicken Tacos
1 huvud, hjärtbladsallad
½ paket fetaost/salladsost/white cheese
1 dl svarta bönor, kokta
1 flaska Santa Maria Peach & Chili Salsa

Snabbpicklad rödlök
1 rödlök
½ dl äppelcidervinäger
1 tsk oregano
2 krm salt
1 tsk socker


1.     Snabbpicklad rödlök:
 Skär rödlöken i tunna skivor och blanda med resten av ingredienserna i en bunke. Rör om ibland och låt stå i minst 20 minuter.

2.     Förbered grönsakerna, strimla sallad och smula fetaost. Låt de svarta bönorna rinna av i ett durkslag.

3.     Värm bröden i en het, torr stekpanna på medelstark värme, cirka 10 sekunder per sida tills de är lite rostade och puffar upp. Lägg de värmda bröden under en kökshandduk för varmhållning.

4.     Hetta upp olja i en stekpanna. Strimla under tiden kycklingen i små bitar. När stekpannan är het lägg i kycklingen och vänta 2–3 minuter innan omrörning för bästa möjliga stekyta. När kycklingen är genomstekt och fått fin färg, tillsätt Santa Maria Spice Paste for Chicken Tacos och rör om. Lägg åt sidan.

5.     Servera samtliga ingredienser vid bordet och låt var och en bygga sina tacos.

 



Av: Annika Rådlund Källa och foto: Santa Maria