Tacos till nya nivåer med ”Next Mex”
14 Feb 2021
Med inspiration från trendiga taco trucks erbjuder det nya sortimentet en minitortilla gjord på majs och vete som har mer struktur än den vanliga vetetortillan, kryddpaster för grönsaker, kyckling och kött som man blandar ner i stekpannan, en lime- och jalapeñomayo samt tre olika salsor: Taqueria, Peach & Chili och Tomatillo.
Här delar Sana Maria med sig av två goda tacorecept:
Vegotacos med ancho chili & kakao
4 portioner
1 paket Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
2 msk olja
1 blomkålshuvud
1 påse Santa Maria Spice Paste for Veggie Tacos
½ dl vatten
1 huvud hjärtbladsallad
4-6 rädisor
1 dl rostade pumpafrön
1 flaska Santa Maria Tomatillo Salsa
1 burk Santa Maria Lime & Jalapeño Mayo
1. Förbered grönsakerna, skär rädisorna i skivor och grovhacka salladen. Ställ åt sidan på ett fat.
2. Värm bröden i en het, torr stekpanna på medelstark värme, cirka 10 sekunder per sida tills de är lite rostade och puffar upp. Lägg bröden under en kökshandduk för varmhållning.
3. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryt blomkålshuvudet i småbuketter. Lägg blomkålsbitarna i stekpannan och vänta cirka 2 minuter innan omrörning, så de blir rejält brynta. När blomkålen fått fin färg och är lite mjuk, tillsätt Santa Maria Spice Paste for Veggie Tacos och vatten under omrörning. Ta bort ifrån värmen.
4. Ställ fram blomkålen, grönsakerna, salsa och mayo. Låt var och en bygga sina tacos.
.......................................
Saftiga kycklingtacos med guajilo chili
4 portioner
1 ½ paket Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
1 msk olja
500 g kycklinglårfilé
1 påse Santa Maria Spice Paste for Chicken Tacos
1 huvud, hjärtbladsallad
½ paket fetaost/salladsost/white cheese
1 dl svarta bönor, kokta
1 flaska Santa Maria Peach & Chili Salsa
Snabbpicklad rödlök
1 rödlök
½ dl äppelcidervinäger
1 tsk oregano
2 krm salt
1 tsk socker
1. Snabbpicklad rödlök:
Skär rödlöken i tunna skivor och blanda med resten av ingredienserna i en bunke. Rör om ibland och låt stå i minst 20 minuter.
2. Förbered grönsakerna, strimla sallad och smula fetaost. Låt de svarta bönorna rinna av i ett durkslag.
3. Värm bröden i en het, torr stekpanna på medelstark värme, cirka 10 sekunder per sida tills de är lite rostade och puffar upp. Lägg de värmda bröden under en kökshandduk för varmhållning.
4. Hetta upp olja i en stekpanna. Strimla under tiden kycklingen i små bitar. När stekpannan är het lägg i kycklingen och vänta 2–3 minuter innan omrörning för bästa möjliga stekyta. När kycklingen är genomstekt och fått fin färg, tillsätt Santa Maria Spice Paste for Chicken Tacos och rör om. Lägg åt sidan.
5. Servera samtliga ingredienser vid bordet och låt var och en bygga sina tacos.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Santa Maria
14 Feb 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Nytt besked om begränsade öppettider för serveringsställen
Gäller från och med 1 mars
-
Nytt initiativ för att inspirera kvinnor att delta i gastronomiska tävlingar
Intresserade kommer att coachas av rutinerade tävlingskockar
-
Succé för Icehotels livestreaming
"Det känns extra härligt att kunna sprida glädje i dessa tider"
-
Regeringen presenterar nya stödåtgärder
"Vi har ett fortsatt ansträngt läge, därför ökar vi takten genom flera nya stödåtgärder"
-
Grand Hôtel kvalitetssäkrar sin städning
"I det arbetet ingår det att vi städar hela hotellet kontinuerligt varje timme och att hotellrummen städas två gånger dagligen"
-
Nytt hotell öppnar på Östermalm
Fastigheten har omvandlats till ett vackert boutiquehotell med känsla av en modern internationell stadsvilla
-
Ten Hotel öppnar i vår - redan finalist till arkitekturpris
"Med vår affärsidé vill vi bevisa att lågt pris kan vara synonymt med hög kvalitet"