Sveriges bästa Gin & Tonic - nu är vinnarna korade
7 Sep 2018

G&T är klassikerns klassiker. Men att mixa en innovativ GT medden perfekta smakbalansen, som fortfarande är receptet troget, är inte det enklaste. Schweppes tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic, som avgjordes idag den 1 september, genomförs varje år i syfte att lyfta fram skickliga bartenders och entusiastiska hemmamixare, som genom smaksäkerhet och kreativitet hittar nya sätt att utveckla den älskade klassikern. Och år efter år har deltagarna fortsatt leverera med sin skicklighet och fantasi.
Juryn var mycket imponerade av årets finalister, som alla levererade över förväntan i en stenhårdkonkurrens. Allra bäst gick det för bartendern Mihail Mihaylov som kammade hem vinsten i bartenderkategorinmed sin ”Electric GT” och utbildningsledaren Christoffer Ek som vann i kategorin förhemmamixare med sin ”Afternoon GTea”.
Bartendern Mihail Mihaylovs ”Electric GT”
Ingredienser:
• Apelsinskal
• Isbitar
• 5 cl Stockholms Bränneri dry gin
• 12 cl Schweppes Premium Mixer Pink Pepper
• 1 skiva blodgrapefrukt (förgrillad)
• 1 kvist rosmarin
• 1 sichuanblomma
Tillredning:
Skruva apelsinskalet över ett Collinsglas innan du fyller det med is. Häll i gin och toppa med tonic.
Garnera med en förgrillad grapefruktskiva, en kvistrosmarin och en sichuanblomma på tandpetare eller bambupinne.
Blomman äts innan drinken smakas av för bästa upplevelse.
Hemmamixaren Christoffer Eks ”Afternoon GTea”
Ingredienser:
• 5 cl Whitley Neil Gin
• Earl Grey-te
• 20 cl Schweppes Premium Mixer Twist of Lime
• Marmelad på ingefära och apelsin
• Torkad apelsin
• Medelstora, klara isbitar
Tillredning:
Infusera ginen med te med hjälp av en gräddsifon.
Blanda ihop gin, tonic och marmelad.
Häll det överis i en vanlig GT-kupa eller ett stort rödvinsglas och garnera med en skiva torkad apelsin.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Schweppes
• 5 cl Whitley Neil Gin
• Earl Grey-te
• 20 cl Schweppes Premium Mixer Twist of Lime
• Marmelad på ingefära och apelsin
• Torkad apelsin
• Medelstora, klara isbitar
Tillredning:
Infusera ginen med te med hjälp av en gräddsifon.
Blanda ihop gin, tonic och marmelad.
Häll det överis i en vanlig GT-kupa eller ett stort rödvinsglas och garnera med en skiva torkad apelsin.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Schweppes
7 Sep 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Scandic Ariadne totalrenoveras
Bygger relaxavdelning och skybar på sjuttonde våningen
-
Konkursvåg väntas inom flera branscher i höst
"Konkurser ligger på rekordlåga nivåer nu men förväntas öka under hösten"
-
Nytt samarbete för att återvinna textilier från hotell- och restaurangbranschen
"Processen kombinerar avfallet med skogsråvara"
-
Dom stoppar Skanskas hotellbygge i Kalmar
Mark- och miljödomstolens dom överklagas inte.
-
Så mycket har hotellrumspriserna ökat
"Det är inte osannolikt att branschen åker på en efterfrågedipp"
-
Årets Sommarjobbare– tillbaka efter pandemin
"Nu ser vi så klart att det är ännu viktigare att visa upp vilka möjligheter branschen ger till unga och ambitiösa medarbetare"
-
Hon är restaurangbranschens vardagshjälte 2022
Nyinstiftat pris för hotell- och restaurangbranschen