Sveriges bästa Gin & Tonic - nu är vinnarna korade
7 Sep 2018
G&T är klassikerns klassiker. Men att mixa en innovativ GT medden perfekta smakbalansen, som fortfarande är receptet troget, är inte det enklaste. Schweppes tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic, som avgjordes idag den 1 september, genomförs varje år i syfte att lyfta fram skickliga bartenders och entusiastiska hemmamixare, som genom smaksäkerhet och kreativitet hittar nya sätt att utveckla den älskade klassikern. Och år efter år har deltagarna fortsatt leverera med sin skicklighet och fantasi.
Juryn var mycket imponerade av årets finalister, som alla levererade över förväntan i en stenhårdkonkurrens. Allra bäst gick det för bartendern Mihail Mihaylov som kammade hem vinsten i bartenderkategorinmed sin ”Electric GT” och utbildningsledaren Christoffer Ek som vann i kategorin förhemmamixare med sin ”Afternoon GTea”.
Bartendern Mihail Mihaylovs ”Electric GT”
Ingredienser:
• Apelsinskal
• Isbitar
• 5 cl Stockholms Bränneri dry gin
• 12 cl Schweppes Premium Mixer Pink Pepper
• 1 skiva blodgrapefrukt (förgrillad)
• 1 kvist rosmarin
• 1 sichuanblomma
Tillredning:
Skruva apelsinskalet över ett Collinsglas innan du fyller det med is. Häll i gin och toppa med tonic.
Garnera med en förgrillad grapefruktskiva, en kvistrosmarin och en sichuanblomma på tandpetare eller bambupinne.
Blomman äts innan drinken smakas av för bästa upplevelse.
Hemmamixaren Christoffer Eks ”Afternoon GTea”
• 5 cl Whitley Neil Gin
• Earl Grey-te
• 20 cl Schweppes Premium Mixer Twist of Lime
• Marmelad på ingefära och apelsin
• Torkad apelsin
• Medelstora, klara isbitar
Tillredning:
Infusera ginen med te med hjälp av en gräddsifon.
Blanda ihop gin, tonic och marmelad.
Häll det överis i en vanlig GT-kupa eller ett stort rödvinsglas och garnera med en skiva torkad apelsin.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Schweppes
7 Sep 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"