Sveriges bästa Gin & Tonic - nu är vinnarna korade
7 Sep 2018

G&T är klassikerns klassiker. Men att mixa en innovativ GT medden perfekta smakbalansen, som fortfarande är receptet troget, är inte det enklaste. Schweppes tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic, som avgjordes idag den 1 september, genomförs varje år i syfte att lyfta fram skickliga bartenders och entusiastiska hemmamixare, som genom smaksäkerhet och kreativitet hittar nya sätt att utveckla den älskade klassikern. Och år efter år har deltagarna fortsatt leverera med sin skicklighet och fantasi.
Juryn var mycket imponerade av årets finalister, som alla levererade över förväntan i en stenhårdkonkurrens. Allra bäst gick det för bartendern Mihail Mihaylov som kammade hem vinsten i bartenderkategorinmed sin ”Electric GT” och utbildningsledaren Christoffer Ek som vann i kategorin förhemmamixare med sin ”Afternoon GTea”.
Bartendern Mihail Mihaylovs ”Electric GT”
Ingredienser:
• Apelsinskal
• Isbitar
• 5 cl Stockholms Bränneri dry gin
• 12 cl Schweppes Premium Mixer Pink Pepper
• 1 skiva blodgrapefrukt (förgrillad)
• 1 kvist rosmarin
• 1 sichuanblomma
Tillredning:
Skruva apelsinskalet över ett Collinsglas innan du fyller det med is. Häll i gin och toppa med tonic.
Garnera med en förgrillad grapefruktskiva, en kvistrosmarin och en sichuanblomma på tandpetare eller bambupinne.
Blomman äts innan drinken smakas av för bästa upplevelse.
Hemmamixaren Christoffer Eks ”Afternoon GTea”
Ingredienser:
• 5 cl Whitley Neil Gin
• Earl Grey-te
• 20 cl Schweppes Premium Mixer Twist of Lime
• Marmelad på ingefära och apelsin
• Torkad apelsin
• Medelstora, klara isbitar
Tillredning:
Infusera ginen med te med hjälp av en gräddsifon.
Blanda ihop gin, tonic och marmelad.
Häll det överis i en vanlig GT-kupa eller ett stort rödvinsglas och garnera med en skiva torkad apelsin.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Schweppes
• 5 cl Whitley Neil Gin
• Earl Grey-te
• 20 cl Schweppes Premium Mixer Twist of Lime
• Marmelad på ingefära och apelsin
• Torkad apelsin
• Medelstora, klara isbitar
Tillredning:
Infusera ginen med te med hjälp av en gräddsifon.
Blanda ihop gin, tonic och marmelad.
Häll det överis i en vanlig GT-kupa eller ett stort rödvinsglas och garnera med en skiva torkad apelsin.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Schweppes
7 Sep 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotellen har tappat 12 miljarder på logiintäkter
Ny rapport från Stockholms Handelskammare
-
Trendspaning: Vintrenderna under 2021
"Bland dessa ser vi allt ifrån olika typer av druvor och tillverkningsprocesser till skildrande konsumentbeteenden"
-
Lanserar Spritz Mixer för alkoholfria drinkar
Låg sockerhalt och ett lågt kaloriinnehåll
-
Hotellen satsar på hybridmöten
"Vi ser en ökad efterfrågan av flexibilitet när man bokar möten och konferenser"
-
Mer svenskt vildsvinskött ska nå restaurangerna
"Våra ledord är att det ska vara så enkelt som möjligt – både för företag och jägare"
-
Tung start på året för restauranger
”Illa att omställningsstödet inte går att söka längre än till sista juli 2020”
-
McDonald’s Sverige lanserar burgare av 100% växtkött
"Det här är ett spännande test av en riktigt god burgare"