Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Sveriges bästa Gin & Tonic - nu är vinnarna korade

 
Sveriges bästa Gin & Tonic - nu är vinnarna koradeMihail Mihaylov från Stockholm och Christoffer Ek från Växjö imponerade på juryn. Nu är Schweppes drinktävling Sveriges Bästa Gin & Tonic avgjord. I finalen där tre smaksäkra hemmamixare och tre professionella bartenders gjorde upp står det nu klart att bartendern Mihail Mihaylov från Stockholm och utbildningsledaren Christoffer Ek från Växjö gör landets bästa G&T. I år var det de mest originaltrogna bidragen som hade störst framgång hos juryn.

G&T är klassikerns klassiker. Men att mixa en innovativ GT medden perfekta smakbalansen, som fortfarande är receptet troget, är inte det enklaste. Schweppes tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic, som avgjordes idag den 1 september, genomförs varje år i syfte att lyfta fram skickliga bartenders och entusiastiska hemmamixare, som genom smaksäkerhet och kreativitet hittar nya sätt att utveckla den älskade klassikern. Och år efter år har deltagarna fortsatt leverera med sin skicklighet och fantasi.

Juryn var mycket imponerade av årets finalister, som alla levererade över förväntan i en stenhårdkonkurrens. Allra bäst gick det för bartendern Mihail Mihaylov som kammade hem vinsten i bartenderkategorinmed sin ”Electric GT” och utbildningsledaren Christoffer Ek som vann i kategorin förhemmamixare med sin ”Afternoon GTea”.

Bartendern Mihail Mihaylovs ”Electric GT” 
Ingredienser:

• Apelsinskal
• Isbitar
• 5 cl Stockholms Bränneri dry gin
• 12 cl Schweppes Premium Mixer Pink Pepper
• 1 skiva blodgrapefrukt (förgrillad)
• 1 kvist rosmarin
• 1 sichuanblomma

Tillredning:

Skruva apelsinskalet över ett Collinsglas innan du fyller det med is. Häll i gin och toppa med tonic.
Garnera med en förgrillad grapefruktskiva, en kvistrosmarin och en sichuanblomma på tandpetare eller bambupinne.
Blomman äts innan drinken smakas av  för bästa upplevelse.


Hemmamixaren Christoffer Eks ”Afternoon GTea”
Ingredienser:
• 5 cl Whitley Neil Gin
• Earl Grey-te
• 20 cl Schweppes Premium Mixer Twist of Lime
• Marmelad på ingefära och apelsin
• Torkad apelsin
• Medelstora, klara isbitar

Tillredning:
Infusera ginen med te med hjälp av en gräddsifon.
Blanda ihop gin, tonic och marmelad.
Häll det överis i en vanlig GT-kupa eller ett stort rödvinsglas och garnera med en skiva torkad apelsin.




Av: Annika Rådlund Källa och foto: Schweppes
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer