Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Sveriges bästa barteam - de vann Cocktailkampen

 
  • Karl Ljungblad och Linus Morgan. Foto: Finest.se, fotograf Ossian Langenborg.

    Karl Ljungblad och Linus Morgan. Foto: Finest.se, fotograf Ossian Langenborg.

  • The Åhus Expression - vinnardrinken i Cocktailkampen 2017.

    The Åhus Expression - vinnardrinken i Cocktailkampen 2017.

Föregående
Nästa
 
Söndagen den 9 april utsågs Linus Morgan och Karl Ljungblad från Clarion Hotel Amarantens cocktailbar Tap Room till vinnare i tävlingen Cocktailkamp på Café Opera. Nu kan de kalla sig Sveriges bästa barteam. Vinnarcocktailen, The Åhus Expression, som serveras nu på Tap Room.

För elfte året i rad avgjordes i helgen Cocktailkamp 2017, Sveriges största bartävling där barer från hela landet tävlar i team om två personer i tre olika utmaningar; Knowledge, Creative Cocktail och Speed. Vinnarna blev 32-åriga Linus Morgan och 22-åriga Karl Ljungblad från Tap Room på Clarion Hotel Amaranten med vinnarcocktailen The Åhus Expression. Linus och Karl har båda varit med sedan starten 2016 när Tap Room öppnades och kan nu titulera sig Sveriges bästa barteam.

– Jag är så imponerad och stolt över hela vårt team på Tap Room. De sätter inte bara Tap Room, utan även Clarion Hotel Amaranten och hela hotellkedjan på världskartan över gastronomi- och dryck, säger Ulf Cato, vd Clarion Hotel Amaranten.

Av totalt 52 tävlande barteam kämpade Tap Room i den spännande finalen mot följande barer: Bartenderbolaget, East, Koriander, Marie Laveau, Melt, Mister French, Pianobaren, Pg ’N’ Hen, Shibumi, Restaurang Storstad, Svartengrens och Tures Bar. Juryn bestod av: Madeleine Rapp, bartender Dead Rabbit New York, Andras Bergman, ägare Tjoget, Rebecca ”Bex” Almqvist, Brand Ambassador Absolut Company och Carl Frosterud, restaurangchef Operakällaren.

– Det känns så bra att kunna kalla sig Sveriges bästa bar och ställa ytterligare en pokal på hyllan. Nu ska vi se till att fortsätta att leverera en grym produkt och service med wow-effekt till våra gäster, säger Linus Morgan, Bar Manager Tap Room Kungsholmen.

– Det är riktigt duktiga bartendrar som stått på prispallen tidigare år. Det är för oss en ära att vara en av dem, avslutar Karl Ljungblad, Main Bartender Tap Room Kungsholmen.

I Creative Cocktail-momentet bedöms cocktailen efter presentation, komposition och lojalitet mot varumärket. Knowledge är ett kunskapsprov. I Speed gäller det att komponera cocktails efter en beställningsorder från juryn på kortast möjliga tid. Tap Rooms vinnarcocktail heter The Åhus Expression, där Absolut Elyx lyfts fram med champagne och smaker av bland annat grape och vitpeppar. Drinken, som serveras tillsammans med ett dashigratinerat ostron, finns nu att beställa på Tap Room Kungsholmen.

– Som en av våra första barer i Stockholm har teamet på Tap Room skapat ett nytt vinnande koncept, där cocktails står som främsta dryck i kombination med mat. Att Linus och Karl i tävlingen väljer att servera drinken tillsammans med ostron visar på deras passion för spännande smakkombinationer utöver det vanliga, säger Marcus Samuelsson, Creative Director By Marcus Samuelsson .

THE ÅHUS EXPRESSION by Tap Room Kungsholmen
5 cl Absolut Elyx
1 cl Amaro Montenegro
0,5 cl Lime
3 cl grape- och vitpepparcordial
4 cl Agrapart 7 Cru Brut Blanc de Blancs Champagne
Serveras med dashigratinerat ostron


Tap Room Kungsholmen är en cocktail- och matbar på Clarion Hotel Amaranten i Stockholm.
 www.choice.se/clarion

Av: Annika Rådlund

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer