Svenska Kocklandslaget satsar på veganskt julbord på Viking Line
21 Nov 2018
Sedan förra året har Viking Line ett samarbete med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget. Tillsammans har man vidareutvecklat kryssningsbuffén, serverat exklusiva avsmakningsmenyer och uppdaterat erbjudandet för konferensgästerna. Nu är turen kommen till årets största mathögtid, då närmare 200 000 julbord serveras under några veckors tid på rederiets sju fartyg
.De mest populära julrätterna som skinka, sill och Janssons frestelse kombineras i år med ett digert urval av helt växtbaserade rätter som varken innehåller mjölkprodukter, ägg eller ost. Bland delikatesserna återfinns exempelvis vegansk skärgårdssill, sirapsstekt kålrot med krispig grönkål och vegansk tranbärskaka.
Samtidigt får barnen för första gången sitt eget julbord signerat Svenska Juniorkocklandslaget.
– Det har varit inspirerande att få ta ett helhetsgrepp om julborden för både vuxna och barn. Den röda tråden är rena, väl avvägda nordiska julsmaker tillsammans med grönare, fräschare alternativ. Vi tror att en bred smakpalett grundläggs redan i tidiga år, så därför har Juniorkocklandslagets Olle Broström tillsammans med rederiets kockar skapat lekfulla kombinationer såsom klippt prinskorv med smörstekta morotsblommor och chokladstekta kycklingklubbor med rödbetsklyftor. Vi hoppas att våra rätter ska smaka och ge en härlig julkänsla för både stora och små, säger Fredrik Andersson, lagledare för Svenska Kocklandslaget.
Julbordssäsongen är en av årets populäraste kryssningsperioder hos Viking Line.
– Det råder hög efterfrågan på våra julbordskryssningar och de bokas allt tidigare. Redan i början av november såg vi en fyraprocentig ökning av bokningarna jämfört med motsvarande tid ifjol, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör för Viking Line Skandinavien.
Rederiet serverar julbmat på buffén fram till 26 december.
Rederiet serverar julbmat på buffén fram till 26 december.
Av: Annika Rådlund
21 Nov 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"