Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Svenska Kocklandslaget satsar på veganskt julbord på Viking Line

 
  • Vegansk sill är en av nyheterna på årets julbuffé, skapat av Svenska Kocklandslaget

    Vegansk sill är en av nyheterna på årets julbuffé, skapat av Svenska Kocklandslaget

  • Sirapsstekt kålrot på Viking Lines nya julbuffé.

    Sirapsstekt kålrot på Viking Lines nya julbuffé.

Föregående
Nästa
 
Julbordsäsongen är i full gång hos Viking Line, och har varit det sedan mitten av november. Maträtterna, som är utvecklade i samarbete med VM-aktuella Svenska Kocklandslaget, är i år grönare än någonsin. Även de yngsta resenärerna lockas med ett eget julbord med gott om gröna inslag, det har för första gången komponerats tillsammans med Svenska Juniorkocklandslaget.

Sedan förra året har Viking Line ett samarbete med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget. Tillsammans har man vidareutvecklat kryssningsbuffén, serverat exklusiva avsmakningsmenyer och uppdaterat erbjudandet för konferensgästerna. Nu är turen kommen till årets största mathögtid, då närmare 200 000 julbord serveras under några veckors tid på rederiets sju fartyg

.De mest populära julrätterna som skinka, sill och Janssons frestelse kombineras i år med ett digert urval av helt växtbaserade rätter som varken innehåller mjölkprodukter, ägg eller ost. Bland delikatesserna återfinns exempelvis vegansk skärgårdssill, sirapsstekt kålrot med krispig grönkål och vegansk tranbärskaka.

 Samtidigt får barnen för första gången sitt eget julbord signerat Svenska Juniorkocklandslaget. 
– Det har varit inspirerande att få ta ett helhetsgrepp om julborden för både vuxna och barn. Den röda tråden är rena, väl avvägda nordiska julsmaker tillsammans med grönare, fräschare alternativ. Vi tror att en bred smakpalett grundläggs redan i tidiga år, så därför har Juniorkocklandslagets Olle Broström tillsammans med rederiets kockar skapat lekfulla kombinationer såsom klippt prinskorv med smörstekta morotsblommor och chokladstekta kycklingklubbor med rödbetsklyftor. Vi hoppas att våra rätter ska smaka och ge en härlig julkänsla för både stora och små, säger Fredrik Andersson, lagledare för Svenska Kocklandslaget.

Julbordssäsongen är en av årets populäraste kryssningsperioder hos Viking Line. 

 – Det råder hög efterfrågan på våra julbordskryssningar och de bokas allt tidigare. Redan i början av november såg vi en fyraprocentig ökning av bokningarna jämfört med motsvarande tid ifjol, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör för Viking Line Skandinavien.

Rederiet serverar julbmat på buffén fram till 26 december.


Av: Annika Rådlund